Több embert is megtámadtak a melegfelvonulás után

2007.07.08. 19:25
Több embert is megvertek a szombati melegfelvonulás után, hangzott el a TV2 híradójában. A fesztivál szervezői tizenegy támadásról tudnak, de feljelentést eddig nem tettek.

Az eddig ismert egy eseten kívül több embert is megvertek vagy megtámadtak a szombati melegfelvonulás után, értesült a TV2.

A Tényekben az SZDSZ Új Generáció egyik tagja elmondta: amikor elhagyták a melegfesztivál utolsó állomását, a Buddha Beachet, nyolcan várták őket. A szkinhedek és Nagy-Magyarország pólót viselő fiatalok először szidalmazták őket, mocskos buzinak, hazaárulónak és zsidóbérencnek nevezték őket.

Amikor erre nem reagáltak, a férfi párját hátulról ütötték le és megrugdosták, emiatt összegörnyedve a földre rogyott. Társuk egy balegyenest kapott, a műsorban nyilatkozó férfit pedig egy üveggel ütötték fejbe, ami nem tört össze.

Egy másik férfi azt mondta a műsorban: ismerőse telefonon kért tőle segítséget, mert bántalmazták és egy kapualjba menekült a Boráros téren.

Képek a helyszínről
Képek a helyszínről

A fesztivál szervezői tizenegy támadásról tudnak, a mentők két embert vittek kórházba.

A rendőrségen eddig senki nem tett feljelentést. A rendőrség egyelőre külön ügyként kezeli a melegfesztiválon történteket és az utána lezajló verekedéseket, bántalmazásokat.

Szombaton a Pipa utca egyik kocsmájában üldögélő tüntetők közül öten megtámadtak egy oda betévedő német meleg párt. Sörösüvegekkel dobálták meg őket. Egyiküknek súlyosabban megsérült a feje, őt meg is rugdosták.