Négyéves fiút vádolnak szexuális zaklatással

2006.12.11. 16:46
Szexuális zaklatással vádoltak meg egy négyéves kisfiút az Egyesült Államokban. Az ok: az iskolai előkészítőbe járó fiúcska átölelte az intézmény női alkalmazottját és megérintette a mellét.

A négyéves kisfiú a hivatalos jelentés szerint erkölcstelen módon érintette meg a wacó-i (Texas) La Wega iskola női alkalmazottját. Egész pontosan az történt, hogy a fiú az arcát a nő melleihez nyomta, amikor beállt a buszra váró sorba.

A Der Spiegel online kiadása szerint az iskola vezetője levelet írt a szülőknek, amelyben felhívta figyelmüket gyermekük „nem megfelelő testi viselkedésére”, amelyet „szexuális kapcsolatnak vagy szexuális zaklatásnak” tekintenek. Az esetet rögzítették a gyermek iskolai aktájába is.

„Ez a levél megrengette a világképemet”, írta az apa a Waco Tribune-Herald hasábjain. Az apa panaszt nyújtott be amiatt, hogy négyéves gyermeke nem is érti, miért büntették meg.

Az iskola nem kívánta az esetet kommentálni, a panasz benyújtása után azonban megváltoztatta álláspontját. Újabb levelet írt a szülőknek, amelyben már csak „nem megfelelő testi kontaktusnak” nevezik a kisfiú tettét, s az iskolai aktából is törölték az utalást a szexuális zaklatásra.

Februárban a massachusettsi Brocktonban egy hatéves kisfiút három napra kitiltottak az iskolából szexuális zaklatás vádjával, mert játék közben két ujjal egy osztálytársnője öve alá nyúlt.

Az utóbbi időben számos gyermekekkel kapcsolatos furcsa intézkedés történt az Egyesült Államokban - írja a Spiegel Online. Dél-Karolinában egy anya bilincsben vitette el a rendőrökkel 12 éves gyermekét, mert karácsony előtt játszott az ajándékaival.

Kaliforniában öt napra fiatalkorúak börtönébe zártak, majd harminc napos háziőrizet alá vetetettek egy tizenegy éves lányt, mert kővel megdobott egy fiút. Egy évvel ezelőtt egy ötéves kislányt vettek őrizetbe, majd vittek el bilincsben az óvodából, mert összetörte a gumicukrokat tartó edényt és összepiszkította a falat.