Schwarzenegger Hitler csodálója volt?

2003.10.03. 11:02
Több nőt is zaklatott, és csodálta Hitlert, röppentek fel újabb hírek Arnold Scwarzenegger múltjáról, pár nappal a Grey Davis demokrata kormányzó visszahívásáról döntő október 7-i szavazás előtt.
Nem csoda, hogy a kampányfinisben újabb, még hevesebb támadások érik a Kalifornia kormányzói posztjára készülő Schwarzeneggert, hiszen az osztrák akcentusával küszködő nagydarab színész viszonylag könnyű célpont az ellene kampányolóknak.

Schwarzenegger vezet

Ám a támadásoknak Schwarzenegger akár örülhet is, hiszen a közepes kezdés ellenére mára Davis kormányzó - és visszahívása esetén a demokrata Cruz Bustamante - legkomolyabb ellenfele lett, sőt negyvenszázalékos támogatottságával a közvéleménykutatások szerint jelenleg ő nyerné a választásokat.

Csodálom Hitlert

Az ABC televízió azt állítja, hogy hozzájutott egy olyan interjúhoz, amely a Pumping Iron című film 1977-es film forgatásán készült Schwarzeneggerrel. A kiadatlan interjúban a színész így nyilatkozott életének hőseiről: "Csodálom Hitlert, mert önerejéből lett senkiből hatalmas ember. Csodálom őt szónoki képességeiért is, és azért, hogy ezzel mit tudott elérni."

Schwarzenegger a vádra úgy reagált, hogy ő a Simon Wiesenthal Központot zsidó érdekvédelmi csoportot támogatja, és nem nácikat. "Utálom a Harmadik Birodalmat és az egész náci filozófiát" - mondta Schwarzenegger. A film rendezője kijelentette, hogy Schwarzenegger sohasem tett antiszemita megjegyzést.

Megmarkolta feneküket

A színésznek nem csak Hitlerrel gyűlt meg a baja. A LA Times hasábjain hat nő vádolja azzal, hogy akaratuk ellenére belemarkolt a fenekükbe, megpróbálta lehúzni a fürdőruhájukat, és nyílt szexuális ajánlatokat tett nekik.

"Azoknak az embereknek, akiket bánottam, most azt szeretném mondani, hogy nagyon sajnálom, ami történt, és bocsássanak meg nekem, mert nem azt tettem, amit valójában akartam" - döbbentett meg mindenkit Schwarzenegger.

A LA Times egyébként ellenzi Grey Davis demokrata kormányzó visszahívását, ez derül ki szerkesztőségi cikkeikből, és arra figyelmeztet, hogy Schwarzenegger súlyos hibákat fog elkövetni, ha a kormányzó lesz, írja a BBC.