Ritter és Farkas is továbbjutott

2001.04.20. 10:50
A budapesti szabadfogású és női Európa-bajnokság első napján két magyar versenyző is továbbjutott. Ritter Árpád a hetvenhat kilósok csoportmérkőzésein maradt veretlen, és bejutott a súlycsoport elődöntőjébe, ahol az olimpiai és világbajnok Buvajsza Szajtyijevvel mérkőzik. Szintén továbblépett a kilencvenhét kilós Farkas Zoltán is, aki a negyeddöntőben bolgár vetélytárssal találkozik. Kiesett az ötvenégy kilós Dobozi Zoltán, és a hatvanhárom kilós Dencsik István.
Ritter tovább menetel

Ritter Árpád
Ritter Árpád a hetvenhat kilósok versenyében bejutott az elődöntőbe a budapesti szabadfogású birkózó Európa-bajnokságon. Ritter csütörtök délelőtt két mérkőzést is megnyert technikai tussal, míg a délutáni csoportrangadón az addig szintén veretlen szlovák Kertantit győzte le három nullra. A döntőbe jutásért az orosz olimpiai, világ- és Európa-bajnok Buvajsza Szajtyijev lesz. Ritter nem esélytelen, mivel Szajtyijev nincs túl nagy formában, három csoportmeccséből kettőt csak hosszabbításban nyert meg.

Farkas bravúros továbbjutása

A kilencvenhét kilós Farkas Zoltán is továbbjutott a negyeddöntőbe, miután második csoporttalálkozóján legyőzte a az esélyesebbnek kikiáltott görög Kszantopuloszt. Farkas nagy csatában, hosszabbításban kerekedett felül az Eb negyedik vetélytársával szemben kettőegy arányban. A negyeddöntőben a bolgár Kocsevvel mérkőzik pénteken.

Dencsik és Dobozi búcsúzott

Barzakov elleni verségét követően a hatvanhárom kilós Dencsik István technikai tussal verte a francia Leprince-t, míg az első körben bátran birkózó ötvennégy kilós Dobozi Zoltán hasonló arányban maradt alul az ukrán Markarjantól. A két birkózó bár tisztességgel helyt állt, búcsúzni kényszerültek a további küzdelmektől.

Tovább gyengélkednek anők

A nők mezőnyében Vid Gabriella (68 kg) megszerezte az első magyar győzelmet (3-2) a román Ngremendével szemben. Ennek ellenére búcsúzott a további küzdelmektől. Dózsa Edit (46 kg) a bolgár Cekovától, Sas Marianna (56 kg) a német Örtlitől szenvedett egyformán tusvereséget, s mindketten kiestek.

A magyarok eredményei
54 kg - Markarjan (ukrán)-Dobozi Zoltán technikai tus
63 kg - Dencsik István-Leprince (francia) technikai tus
76 kg - Ritter Árpád- Kertanti (szlovák) 3-0
97 kg - Farkas Zoltán- Kszantopulosz (görög) 2-1