Kezdődik az NBA - Michael Jordannel

2001.10.30. 18:51
Magyar idő szerint szerda hajnali fél kettőkor sporttörténeti esemény színhelye lesz a Madison Square Garden. Az NBA rajtján, a New York Knicks vendége ugyanis a Washington Wizards lesz, soraiban a minden idők legjobb kosárlabdázójának választott Michael Jordannel.
Hiába készülődik közel harminc csapat több száz játékosa az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság keddi rajtjára, az amerikai - és a világ összes - sajtóterméke egy játékosra kíváncsi. Ugyanis a New York-i Madison Square Gardenben parkettre lép Michael Jordan.

Az érdeklődés óriási, több mint ötszáz újságíró és telt ház várja majd a "Levegő urát". Bemelegítésként Jordan hétfőn a Tőzsdén is megfordult, és ő rázta meg a csengőt, ami a napi kereskedés befejezését jelzi, majd utána edzett egy jót a csapatával.

Jordan tudja jól, hogy hatalmas érdeklődés előzi meg visszatérését, és ígéretet tett arra, igyekszik meghálálni a nézők szeretetét. Ha hasonlóra sikerül a visszatérése, mint legutóbb - amikor is még a Chicago Bullsszal 55 pontot szórt ugyanitt - valószínűleg sikerülni fog neki.

Árverésen elkelt jegy: több mint 100 000 dollár
Az érdeklődésre jellemző, hogy a Gardenben - melynek parkettjét hétfőn este még jég borította, a Rangers-Dallas hokimeccs miatt -az egyik első sorba szóló jegy - a filmrendező, Spike Lee mellé - jótékony célú internetes árverésen talált gazdára. A győztes - aki nem kívánta felfedni kilétét - 101 300 dollárt fizetett a belépőért, majd nagyvonalúan felajánlotta a szeptemberi terrortámadások során elhunyt egyik tűzoltó gyermekének.

A 38 éves klasszis csapata ezúttal azonban nem valószínű, hogy bele tud szólni a bajnoki aranyért folyó küzdelembe. Erre az amerikai szakértők szerint idén is az elmúlt két év bajnokának, a Los Angeles Lakersnek van a legnagyobb esélye.

Az első forduló programja:
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics
New York Knicks - Washington Wizards
New Jersey Nets - Indiana Pacers
Orlando Magic - Toronto Raptors
Min. Timberwolves - Philadelphia 76ers
Dallas Mavericks - Detroit Pistons
Houston Rockets - Atlanta Hawks
San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers
Utah Jazz - Milwaukee Bucks
Phoenix Suns - Denver Nuggets
Sacramento Kings - Seattle SuperSonics
Los Angeles Lakers - Portland TrailBlazers