Olimpiai résztvevő női pólóválogatottunk

2004.02.26. 19:19
A várakozásnak megfelelően hatalmas fölénnyel, 14 góllal verte Új-Zéland legjobbjait a magyar női vízilabda-válogatott az olaszországi olimpiai selejtező csütörtöki csoporttalálkozóján. A házigazda olaszok megverték a spanyolokat, így Faragó Tamás együttese már biztos olimpiai résztvevő.
Az edzőmeccs jelleg eleve garantált volt, miután Óceánia képviselői az imperiai olimpiai selejtező előtt Budapesten vizitáltak, s a margitszigeti barátságos gyakorláson hamar egyértelművé vált: sok-sok góllal jobb Faragó Tamás csapata. A csütörtöki találkozóról hiányzott, mert pihenőt kapott a csapatkapitány, Stieber Mercédesz és az eddig kiemelkedő formában védő Soós Ildikó, de nélkülük is gördülékeny játékkal, könnyedén diadalmaskodott a válogatott.

Folytatás pénteken, amikor is a csoportmérkőzések befejező körében a brazil csapat lesz az ellenfél, az összecsapáson szintén csak a gólkülönbség lehet kérdéses, a magyar győzelem aligha.

A mieink számára azonban ennél is fontosabb volt, hogy a velünk egy csoportban lévő olaszok legyőzzék a spanyolokat. A házigazdák az utolsó csoportmérkőzésükön megtették ezt, így a folytatás már csak formalítás a magyar csapat számára, hiszen az elsőrendű célt, az olimpiai kvalifikácioót már megszerezték.

Női vízilabda olimpiai selejtező, Imperia:
B-csoport:
Magyarország - Új-Zéland 15-1 (5-0, 3-1, 2-0, 5-0)
A magyar góldobók: Primász 5, Pelle 4, Drávucz 2, Szremkó, Zantleitner, Valkay Á., Benkő 1-1
Olaszország-Spanyolország 7-5

Az állás:
1. Olaszország 8 pont/4 mérkőzés
2. Magyarország 4/3
3. Spanyolország 2/3 (18-19)
4. Brazília 2/3 (9-25)
5. Új-Zéland 0/3