Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leégett az olimpiai bajnok férfi kajaknégyes

2005.08.26. 13:37
Valamennyi ezerméteres döntőben lesz magyar hajó a zágrábi kajak-kenu világbajnokságon, csak az olimpiai címvédő férfi kajaknégyes vallott szégyenteljes kudarcot. Kammererék lényegében a féltávnál feladták a versenyt, végül az ismeretlen brazil egység is simán legyőzte őket.
A zágrábi kajak-kenu világbajnokságon péntek délelőtt az ezer méteres futamok középdöntőit rendezték meg, és a magyar érdekeltek közül a férfi kajanégyest leszámítva valamennyi egység magabiztos versenyzéssel került a szombati döntőkbe.

Vajda elsőként, a Benkő és Kökényék másodikként döntősök

Vajda Attila (elöl) és a legyőzött cseh világklasszis, Martin Doktor
Vajda Attila (elöl) és a legyőzött cseh világklasszis, Martin Doktor

Elsőként a július végi poznani Európa-bajnokságon ezüstérmes kajakos, Benkő Zoltán jutott a fináléba, hiszen futamában második lett a korábbi világbajnok ausztrál, Nathan Baggaley mögött. Az olimpiai bronzérmes kenus Vajda Attila remek hajrával két olimpiai bajnokot vert, a spanyol Cal és a cseh Martin Doktor személyében, így döntős tagsága nem lehetett kérdéses.

A férfi kajakpárosok mezőnyében a legutóbbi Eb-n második Kökény Roland, Kucsera Gábor párosnak esélye sem volt arra, hogy a hihetetlen tempóban közlekedő lengyeleket megelőzze, és mivel kicsit elmerevedtek a cél előtt, még a második helyre is vigyázniuk kellett. Ezt azonban megtették, így ők is éremesélyesként várják a szombati döntőt.

Magabiztos nők

Női egyesben Benedek Dalma, párosban a Janics Natasa, Kovács Katalin duó már korábban, csütörtökön biztosította a helyét, a kenus Kozmann György, Kolonics György egység is már rögtön az előfutamokból került a szombati döntőbe.

A négyesek között ugyanezt a bravúrt érte el a Balázs Gábor, Sáfrán Mátyás, Joób Márton és Kronecker Gábor alkotta kenu-, illetve a Paksy Tímea, Viski Erzsébet, Szabó Szilvia, Bóta Kinga összeállítású kajaknégyes.

Borzasztó állapotban a férfi kajaknégyes

Hogy a holnapi döntők közül valamennyiben ne legyen magyar hajó, arról az olimpiai bajnok férfi kajakcsapat - Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos, Storcz Botond, Horváth Gábor - tehetett. Ők annak ellenére, hogy a válogatókon védettséget élveztek, a poznani Európa-bajnokságon is látványosan formán kívül eveztek, és állapotuk nem javult péntekre sem.

Első zágrábi fellépésükkor, az előfutamban is méltatlanul szerepeltek, pénteken pedig egyenesen szégyenteljesen. Féltávnál már feladták a versenyt, mert összhang nélkül haladtak, így sétaevezésre váltottak, végül a sportággal még csak ismerkedő brazilok is befutottak eléjük.