Vitray lesz a hangulatfelelős a margitszigeti úszó-Eb-n

2006.07.27. 17:19
Bő két hónappal a margitszigeti úszó Európa-bajnokság előtt a szakvezetés egyértelműsítette, legalább három aranyéremre számít a népes magyar küldöttségtől. Vitray Tamás készül a győzelmek helyszíni közvetítésére, az uszoda is formálódik, de arról szerdán nem adtak tájékoztatást az érdekeltek, csak azt sugallták: minden rendben lesz. A hivatalos dal már megvan, azt egyelőre még nem tudni, ki énekli a himnuszt.
"Három- vagy négy aranyérmet nyerhetünk az Európa-bajnokságon, Cseh László és Gyurta Dániel a két fő esélyesünk, rajtuk kívül a lányok, Kovács Ági, Jakabos Zsuzsa, Hosszú Katinka is érmes lehet" - nyomatékosította a várakozásokat Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya.

Megtörni a monotonitást

"Ötvenhat fős, vagyis minden idők legnépesebb magyar csapata készülődik, nem könnyű irányítani őket, de ez egy szép feladat, és nagyon keményen készülünk. Tizenheten a hét végéig edzőtáborban leszünk" - folytatta Kiss.

Az olimpiai bajnok Kovács Ági és a tavaly világbajnoki címet szerző Cseh László a kemény készülést megerősítette, ebből adódóan fáradtak is valamelyest, de utóbbi nagy hasznos edzőtáborozásnak nevezte a Balatonfűzfőn eltöltött heteket. Mindketten nagyon várják már, hogy Monte Carlóban versenyezzenek, hogy megtörjék a monotonitást.

Embermadár

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, Gyárfás Tamás a készülő uszodáról egyetlen szót sem ejtett, mert szerinte majd csütörtökön mindenkit megnyugtat a kivitelező kft.

Azt egyelőre nem árulta el, ki énekli a magyar himnuszt, de azt éreztette, hogy meglepetésre készülnek. Bemutatta ugyanakkor a NOX együttest, amelyik "Embermadár" című száma lesz az Európa-bajnokság hivatalos dala.

Vitray üvöltözni szeretne

Gyárfás beszámolt még arról is, hogy a hivatalos műsorközlő is megvan már, a feladatot a legendás riporter, Vitray Tamás vállalta magára. "Önként jelentkeztem arra, hogy én legyek a helyszíni hang. Mivel a nemzetközi szövetség valamennyi saját rendezésű versenyén ugyanazt a személyt alkalmazza, így angolul nekem nem lesz teendőm, nem fitogtathatom nyelvtudásomat" - jegyezte meg szokásos fanyar humorával Vitray.

"Szeretném viszont, ha - stílusomtól eltérően - minél többször üvölthetném a világba, hogy újabb magyar arany született meg" - tette hozzá.

Kovács Ági kívánsága teljesítve

A hazai szövetség főtitkára, Ruza József örült, hogy teljesíthette Kovács Ági gyerekkori kívánságát, mert évekkel ezelőtt ő is felvetette, miért nem úszhat egyszer magyar közönség előtt. "Cseh Laci apukája is már faggatott erről a hetvenes években, Gyárfás Tamás már kezdő elnökként is nagyon elhivatott volt a rendezés kapcsán, hát végre sikerült. Eddig negyvenegy ország nevezett" - jelentette ki magabiztosan, sugallva, hogy az uszoda biztosan elkészül.

A tervek szerint a július elsejei Budapest Bajnokságot már az új, hitelesített létesítményben tartják.