Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vitray lesz a hangulatfelelős a margitszigeti úszó-Eb-n

2006.07.27. 17:19
Bő két hónappal a margitszigeti úszó Európa-bajnokság előtt a szakvezetés egyértelműsítette, legalább három aranyéremre számít a népes magyar küldöttségtől. Vitray Tamás készül a győzelmek helyszíni közvetítésére, az uszoda is formálódik, de arról szerdán nem adtak tájékoztatást az érdekeltek, csak azt sugallták: minden rendben lesz. A hivatalos dal már megvan, azt egyelőre még nem tudni, ki énekli a himnuszt.
"Három- vagy négy aranyérmet nyerhetünk az Európa-bajnokságon, Cseh László és Gyurta Dániel a két fő esélyesünk, rajtuk kívül a lányok, Kovács Ági, Jakabos Zsuzsa, Hosszú Katinka is érmes lehet" - nyomatékosította a várakozásokat Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya.

Megtörni a monotonitást

"Ötvenhat fős, vagyis minden idők legnépesebb magyar csapata készülődik, nem könnyű irányítani őket, de ez egy szép feladat, és nagyon keményen készülünk. Tizenheten a hét végéig edzőtáborban leszünk" - folytatta Kiss.

Az olimpiai bajnok Kovács Ági és a tavaly világbajnoki címet szerző Cseh László a kemény készülést megerősítette, ebből adódóan fáradtak is valamelyest, de utóbbi nagy hasznos edzőtáborozásnak nevezte a Balatonfűzfőn eltöltött heteket. Mindketten nagyon várják már, hogy Monte Carlóban versenyezzenek, hogy megtörjék a monotonitást.

Embermadár

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke, Gyárfás Tamás a készülő uszodáról egyetlen szót sem ejtett, mert szerinte majd csütörtökön mindenkit megnyugtat a kivitelező kft.

Azt egyelőre nem árulta el, ki énekli a magyar himnuszt, de azt éreztette, hogy meglepetésre készülnek. Bemutatta ugyanakkor a NOX együttest, amelyik "Embermadár" című száma lesz az Európa-bajnokság hivatalos dala.

Vitray üvöltözni szeretne

Gyárfás beszámolt még arról is, hogy a hivatalos műsorközlő is megvan már, a feladatot a legendás riporter, Vitray Tamás vállalta magára. "Önként jelentkeztem arra, hogy én legyek a helyszíni hang. Mivel a nemzetközi szövetség valamennyi saját rendezésű versenyén ugyanazt a személyt alkalmazza, így angolul nekem nem lesz teendőm, nem fitogtathatom nyelvtudásomat" - jegyezte meg szokásos fanyar humorával Vitray.

"Szeretném viszont, ha - stílusomtól eltérően - minél többször üvölthetném a világba, hogy újabb magyar arany született meg" - tette hozzá.

Kovács Ági kívánsága teljesítve

A hazai szövetség főtitkára, Ruza József örült, hogy teljesíthette Kovács Ági gyerekkori kívánságát, mert évekkel ezelőtt ő is felvetette, miért nem úszhat egyszer magyar közönség előtt. "Cseh Laci apukája is már faggatott erről a hetvenes években, Gyárfás Tamás már kezdő elnökként is nagyon elhivatott volt a rendezés kapcsán, hát végre sikerült. Eddig negyvenegy ország nevezett" - jelentette ki magabiztosan, sugallva, hogy az uszoda biztosan elkészül.

A tervek szerint a július elsejei Budapest Bajnokságot már az új, hitelesített létesítményben tartják.