Bombaformában a magyar pólóválogatott

2006.09.06. 11:41
A csoportküzdelmek után hibátlan mérleggel, öt meccsből aratott öt győzelemmel jutott tovább a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon a magyar férfi válogatott. A nagy formában játszó Kásás Tamás által irányított együttes az elődöntőben a spanyol-görög meccs győztesével, míg ottani továbbjutás esetén nagy valószínűséggel a szerbekkel találkozik.

Tökéletes mérleggel, mind az öt mérkőzését megnyerve végzett csoportja élén, s lépett tovább egyenesen az elődöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon, ahol kedden a németeket múlta felül tíz góllal.

Egy negyed alatt eldőlt

A két válogatott egymás elleni mérkőzéseinek 1922 óta íródó történetében kedden érkezett el a 115., amelynek kérdése az volt: megszületik-e - 22 vereség és 17 döntetlen mellett - a 76. magyar győzelem a németek ellen. Nos sokat nem kellett várni a válaszra, hiszen az első negyed után a magyar együttes 7-1 arányban vezetett és a folytatásban csak a győzelem aránya volt kérdéses.

A második negyed valamivel kiegyenlítettebb játékot hozott, de a nagy szünetre így is maradt a hatgólos magyar előny. A harmadik játékrészben aztán meglepetésre feljöttek a németek kétgólos különbségre, ami ezután következett azt pedig nagy valószínűséggel a jövőben oktatófilmeken fogják mutogatni.

Nyolc gól zsinórban

A magyar válogatott az egész Eb-n eddig remeklő Kásás vezérletével parádés sorozatot produkált, úgy dobott zsinórban nyolc gólt, hogy közben egyet sem kapott. Ez pedig azt jelentette, hogy tízgólos különbséggel bizonyult jobbnak a találkozó előtt még továbbjutási álmokat szövögető németeknél.

A magyar-válogatott azonban veretlenül, nyolcvankét dobott és negyvenegy kapott góllal jutott az elődöntőbe, ahol a spanyol-görög párharc győztesével találkozik. Nem mellesleg, a csoportküzdelmek során a görögöket két góllal verte Kemény Dénes együttese.

Kásás bombaformában

A kapitány egyébként is elégedett lehet, hiszen eddig mind a rutinos játékosok, mind a felnőtt világversenyen most bemtatkozó fiatalok jó formában játszanak. Azonban közülük is kiemelkedik Kásás Tamás, aki az eddigi öt találkozóból négyen is négy alkalommal volt eredményes, csak az olaszok elleni találkozó lógott ki a sorból, azon csak háromszor talált be.

Az Európa-bajnokságon beigazolódni látszik a szakemberek azon véleménye, miszerint két együttes, a magyar és a házigazda szerb kiemelkedik a jelen vízilabdás mezőnyéből. Az A-csoportban ugyanis a szerbek a mieinkhez hasonlóan hibátlanul zártak így ők is plusz egy napot pihenhetnek. Az eddigi eredményeket elnézve hatalmas meglepetéssel érne fel, ha nem ez a két együttes játszaná a vasárnapi döntőt.

Eredmény, B csoport, 5. forduló:
Magyarország-Németország 20-10 (7-1, 4-4, 3-5, 6-0)
a magyar góldobók:
Kásás, Hosnyánszky 4-4, Biros, Molnár, Kiss G., Madaras, Varga Dénes 2-2, Varga Dániel, Fodor 1-1