Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Marion Jones csendben hagyja abba

2006.09.19. 17:25
Az augusztusban is doppinggyanúba keveredett háromszoros olimpiai bajnokot, Marion Jonest visszavonulásra biztatja a szintén olimpiai bajnok Michael Johnson. Az egész atlétikának is jobb lenne szerinte, ha Jones többet már nem versenyezne.

Michael Johnson, a 200 és 400 méteres síkfutás világcsúcstartója úgy véli, honfitársának, Marion Jones-nak be kellene fejeznie a versenyszerű atletizálást, ezzel ugyanis "mindenkinek jót tenne".

Csendben abbahagyni

A korábbi olimpiai és világbajnok azzal indokolta kijelentését, hogy Jones az utóbbi időben rendszeresen doppinggyanúba keveredik.

"Neki is és az atlétikának is jobb lenne, ha csendben visszavonulna és a gyerekét nevelné" - írta a Daily Telegraphban közölt cikkében Johnson.

A B-próba nem erősítette meg a doppingolást

A Sydney-ben háromszoros olimpiai aranyérmes Jones legutóbb idén nyáron került doppinggyanúba, amikor is az amerikai bajnokságon levett mintájában EPO (erithropoetin) nyomaira bukkantak. A B próba azonban nem erősítette meg az első tesztet, ezzel Jones - átmenetileg - tisztázta magát.

A sztáratléta már több éve a doppingolás árnyékában versenyez, noha egyszer sem akadt fenn a vizsgálatokon. Edzője, Trevor Graham több olyan sportolóval dolgozott együtt - például a 100 méteren olimpiai és világbajnok Justin Gatlinnel -, akiket doppingoláson értek, míg a kaliforniai BALCO-laboratórium vezetője, a börtönbüntetésre ítélt Victor Conte többször nyilatkozta: maga látta el tiltott szerekkel Jonest.

Mind a két férjét eltiltották

Ráadásul a klasszis gyermekének édesapját, a sprinter Tim Montgomeryt, illetve korábbi férjét, a súlylökő C.J. Huntert egyaránt doppingolás miatt eltiltották.

Ezekre utalt Michael Johnson is, amikor azt írta, számos közvetett bizonyíték szól Jones ellen.

"Úgy vélem, nem én vagyok az egyetlen, aki hitelt ad Victor Conte és C.J. Hunter korábbi nyilatkozatainak" - fogalmazott Johnson.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!