Álrendőrök raboltak ki egy csapatot a Bamako-ralin

2007.01.17. 15:24
Akciófilmbe illő kalandokat élt át többen is a Budapest–Bamako-rali indulói közül. A trabantosokat hamis pénz miatt rendőrök vitték el, majd kiszabadulásuk után sikerült egy olyan faluban berúgniuk, ahol hivatalosan nincs is alkohol. Egy másik csapat az autópálya mellett hegesztett, valaki eltévedt egy kőbányában, míg a legrosszabbul azok jártak, akiket rendőrnek öltözött banditák raboltak ki.

Egyre jobban szétszóródik a második Budapest–Bamako-rali mezőnye. Nem csak a fáradtság, az autók kisebb-nagyobb hibája, de a rendőrök és az álrendőrök is nehezítik a csapatok dolgát.

Még hétfőn a Trabant kabriósok voltak az elsők, akik elérték Afrikát. Ez úgy sikerült nekik, hogy a második napon nem foglalkoztak a különfeladatokkal, csak a sebességgel. Ezután közel egy napjuk volt bevárni a többieket, akik közül a spanyol rendőrök kekeckedésének köszönhetően, többen is lekésték a délutáni kompot, így csak éjjel tudtak átkelni.

Szabadulás után berúgás

Kedd este a trabantosok meg is ünnepelték remek teljesítményüket, és a csapattól kapott információink szerint ez annyira jól sikerült, hogy a szerdára tervezett hajnal ötórás indulás helyett csak kilenckor keltek fel. Ugyanakkor roppant büszkék voltak magukra, hogy olyan helyen sikerült felszabadult állapotba kerülniük, ahol hivatalosan nem lehet alkoholt kapni.


Rendőrök után száguldozás és ünneplés

A trabantosoknak volt is okuk ünnepelni, hiszen korábban úgy tűnt, komoly gondjaik lehetnek, ugyanis hamis pénz miatt őrizetbe vette, majd az eset tisztázása után szabadon engedte őket a marokkói rendőrség.

Álrendőrök raboltak

Náluk sokkal rosszabbul járt egy másik csapat, melyet Spanyolországban négy rendőrnek öltözött férfi állított le, kipakoltatták Land Roverüket és eközben minden készpénzüket ellopták. Ez volt a harmadik rablás az európai szakaszon.

Az 1971-es Csepellel versenyző csepelcsapatnak sem volt egyszerű a sorsa internetes naplójuk tanulsága szerint: egy csavart például az út szélén kellett meghegeszteniük. Találékonyságukat jól jelzi, hogy utcai kandeláber megcsapolásával szereztek áramot.

Eltévedt nők

Ugyancsak komoly bajba került a verseny egyetlen olyan csapata, mely csak nőkből áll. A Fem Fatal Field csapata az egyik feladat megoldása közben eltévedt és egy kőbányában ragadt. Időközben a bánya bezárt, és a hölgyek négy órán keresztül keresték a kijáratot. Az azonban levolt zárva, így akciófilmekből ismert módon nagy gázzal szakították át a lelakatolt kaput, majd hajnalra beérték a többieket.