Az edzők már tavaszi formában

2007.02.26. 16:34
Elkezdődött a labdarúgó NB I., és amíg a csapatokon még látszik a téli fáradtság, az edzők már felkészültek a tavaszi szezonra. Sorra mondták a maguk hülyeségét, és ezúttal sajnos más sportágból is csatlakoztak hozzájuk.

Elkezdődött a labdarúgó NB-I, és bár a csapatok hozzák a tavalyi formájukat, az edzők már nem találják olyan rossznak a helyzetet. A Nemzeti Sport tudósításai után adott nyilatkozatokból úgy tűnik, a honi labdarúgásban működő szakemberek valami új tudatmódosítót fedeztek fel, mellyel mindent szebbnek látnak.

"Bár a második félidőben leült a játékunk, a cserék sokat lendítettek az együttesen" - mondta Aczél Zoltán a REAC edzője csapatáról, egy olyan találkozón, melyet a sportnapilap kettessel osztályozott.

Az ellenfél, a Győr kispadján ülő Klement István ennél is messzebbre ment. "Jobb bemutatkozásra számítottam, de tisztában voltunk vele, a REAC rendkívül jó csapat" - mondta ezt egy olyan együttesről, mely az ősszel mindössze négyszer tudott nyerni és csak két pont választja el a biztos kiesést jelentő helytől.

"Mi, akik a kispadon ültünk igencsak élveztük a játékot, nagyon jó volt nézni ezt a nagyszerű futballt" - mondta Garami József az MTK edzője csapata soproni sikere után. A hazai edzők korelnökének értékelését ugyanakkor igen kétkedve olvassuk, hiszen ő tavaly is kiemelkedőnek vélte az MTK-Debrecen meccset, mely után a holland Ajax helyszínen lévő menedzsere egy alacsony iramú találkozóról beszélt.

Kérdéses, a Székesfehérvárott megváltóként várt Marijan Vlak mire készítette fel csapatát, mit akartak, mert a Pécstől elszenvedett vereség után csak annyit mondott: "Gratulálok a Pécsnek, nagyon akarta a győzelmet."

"A Kaposvár első gólja után összezavarodtunk, amikor pedig a második találatát is megszerezte, már nem volt lehetőségünk hogy egyenlítsünk" - mondta Gergely Károly, a Vác szakvezetője. Az a bizonyos második gól a 31. percben esett, azaz még egy órája volt csapatának.

A hétvége nyilatkozata azonban Urbányi Istváné, az Újpest január elején kinevezett szakvezetőjéé. "A meccseken dől el, sikeres leszek-e vagy sem. Világos számomra az is, hogy az Újpest jó szereplése pozitívan hathat a honi labdarúgásra. Ezért dolgoztunk, ezért tettünk meg mindent" - idézte az 1972-es magyar sportviszonyokat a kommentátorként világhírű edzőket kritizáló Urbányi.

De nem csak a futballpályák mellett születnek világmegváltó gondolatok. Vocskó György MAFC kosárcsapatának edzője csapata kecskeméti vereség után: "Ebben a csodálatos új sportcsarnokban a tájékozódás szintjéig sem jutottunk el".

"Sajnálom a játékvezetőket, hosszú utat tettek meg ezért a gyenge produkcióért" - értékelte a játékvezetőket Király Sándor a Kecskemét női kosárcsapatának edzője, miután együttese 12 pontos vereséget szenvedett hazai pályán a Szegedtől.

Laurencz László a női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki jelenleg Spartacus edzője az élet nehézségeit vetítette fel tanítványainak a Hódmezővásárhely elleni háromgólos hazai vereség után: "Az élet nehéz, de nehezebb, ha megnehezítjük magunknak."

"El vagyok keseredve. Rengeteget készültem Ignasovból, de nem tudtam hasznosítani, mert egy korai hiba miatt kikaptam" - mondta Karacs Attila a hétvégi K1 gála legnagyobb nevének számító magyar versenyzője, aki az első pofontól padlót fogott.