Janics Natasa különvált edzőjétől

2007.04.24. 18:07
A múlt heti szolnoki edzőtáborban az olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa és edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin összekülönbözött. A szövetségi kapitány, Angyal Zoltán bízik abban, hogy csak rövid időt töltenek külön utakon, neki fontos szerepe lesz abban, hogy rendezzék a vitás kérdéseket. Janics Natasa csak annyit mondott az ügyről: köszöni szépen, jól van.

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa édesapjától hallotta mindig, ha sikeres akar lenni, akkor nem Szerbiában, hanem Magyarországon, Fábiánné Rozsnyói Katalin irányítása mellett végzi az edzéseket, mert ő a világ legjobb edzője.

Megszakadt a kapcsolat

Janics követte az apai utasításokat, a 2004-es olimpia legeredményesebb magyar versenyzője lett. Azóta egyéniben nem állt rajthoz, párosban viszont, Kovács Katalinnal az oldalán veretlenek maradtak az elmúlt két év Európa- és világbajnokságain.

Eddig úgy tűnt, tökéletes az összhang edző és tanítványa között, Angyal Zoltán szövetségi kapitány azonban meghökkentő kijelentést tett kedden: "Megszakadt a kapcsolat közöttük."

Nem tudni, mi történt

"Higgyék el nekem, a felkészülésnek azon szakaszán vagyunk túl, amelyik igazán embertpróbáló, mert nagyon kemény munkát végeznek az idei sikeresség érdekében. Ilyenkor gyakorta vannak súrlódások, feszültségek, talán azt is mondhatnám, elkerülhetetlenek. Ezúttal is ez történt, de persze bízunk abban, hogy hamarosan sikerül tisztázni a helyzetet, ezért mindent meg fogunk tenni."


Janics Natasa különutakon

Az Indexnek elárulta, a múlt héten, Szolnokon veszett össze Janics edzőjével, arról azonban bővebben nem kívánt beszélni, mi történt pontosan. A szolnoki edzőtábor eléggé ingerszegény környezet, korábban az Egyesült Államokban töltöttek el három hetet, egyelőre nem tudni, hogy már akkor is érlelődött volna a feszültség kettejük közt.

Janics köszöni, jól van

Janics azóta Szegeden készül a szűk két hét múlva esedékes első válogatóra. Angyal úgy véli, hogy neki mindig inkább az edző felé kell húznia, és neki lesz a dolga, hogy a vitás kérdéseket mihamarabb rendezzék. Szerinte ez két-három belül megtörténhet, bár konkrét határidő nincs kitűzve a békülésre.

Janics sem kívánta kommentálni az esetet, de annyit azért mondott önmagáról, köszöni szépen, jól van. A hazai szövetség hírlevele tudatja, hogy Fábiánné vált meg tanítványától, mert nem tartotta megfelelőnek hozzáállását.

Kőbán is eltávolodott Fábiánnétól

A '96-os olimpia bajnoka, Kőbán Rita is került vitába Fábiánnéval, de belátta a későbbi sikerességnek az a szakmai munka a záloga, amit "Kati néni" előír neki.

Májusban lesz a szegedi Világkupa
A síkvízi válogatott számára a május 18-20-án sorra kerülő Vk-viadal lesz az év legnagyobb hazai eseménye, amelynek a színvonala a szervezők jellemzése szerint világbajnoki lesz. Eddig már ötven ország jelezte részvételi szándékát, és nemcsak a magyar, de több külföldi csapat esetében is válogató lesz majd a Maty-éri verseny.

"Mától kaphatóak a jegyek országszerte az Ibusz-irodákban, a napi belépők ezer, a háromnapos bérletek 2500 forintba kerülnek. Óriási küzdelem várható, és a huszonhét hagyományos futam mellett két pénzdíjas versenyt, a 4x100 és a 3x100 méteres váltót is a programba iktattunk. Emellett különleges hosszú távú futamokat is végigizgulhatnak a nézők, ezek futószakaszai a tribünön zajlanak majd" - árulta el Schmidt Gábor főtitkár, aki hozzátette: a Magyar Televízió élőben közvetíti majd mindhárom táv döntőit.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány úgy fogalmazott: a meleg égövi edzőtáborozások jól sikerültek, s kíváncsian várja, hogy a versenyzők hogyan teljesítenek az első válogatón, amelyre a jövő hét végén kerül sor Szegeden.

A sajtótájékoztató keretében írták alá azt a megállapodást, amelynek értelmében a T-Mobile a névadó Mol mellett kiemelt főtámogatója lesz a Vk-viadalnak, illetve a következő két évben arany fokozatú szponzorként segíti a szövetség munkáját. (MTI)