Eb-kereteket hirdettek a triatlonosok

2007.06.01. 13:00
A mindkét nemnél hihetetlen izgalmas, válogatónak meghirdetett szombati rövidtávú triatlon országos bajnokság után Lehmann Tibor szövetségi kapitány már csak egyetlen kérdőjelet hagyott a magyar csapat összeállítását illetően a felnőttek, ha úgy tetszik az elitkategória június 30-i, koppenhágai rövidtávú triatlon Európa-bajnokságára.

A balatonfüredi rövuidtávú triatlon-ob eredményei alapján a szakvezető a nőknél a második Koch Renátát, a negyedik Walkó Andreát és az ötödik Vanek Margitot javasolja indulásra, mivel a győztes Csomor Erika és a harmadik Brassay Réka továbbra is inkább a duatlonra kíván koncentrálni.

Az eddigi legszínvonalasabb ob

"Nagyszerű verseny volt, örülök, hogy indultak a duatlonosok, hiszen így az eddigi legszínvonalasabb ob-n vagyunk túl. A nemzetközi versenyekre emlékeztető fordulatosság jellemezte az egész futamot, s mindent elmond, hogy Csomor Erika az utolsó futókörben előzte meg az addig vezető Koch Renit, míg Brassay Réka ugyanekkor futott fel a dobogóra Walkó Andi kárára" - elemzte a gyengébbik nem versenyét Lehmann.

A férfiaknál két ok miatt sem dőlt még el véglegesen a csapat összetétele: egyelőre még kérdéses, hogy hárman vagy négyen indulhatnak-e, illetve az ob-n győztes Fecskovics Attila és edzője még nem döntötte el, hogy vállalja-e a felnőtt és az U23-as Eb-t is. A két másik dobogós, Kuttor Csaba és Czencz Péter biztos induló. Amennyiben négy helye lesz Magyarországnak, akkor Lipták Tamás is ott lehet a dán fővárosban, míg Pocsai Balázs ebben az esetben is csak akkor, ha Fecskovics nem vállalja a szereplést a felnőttek között.

Izgalom a flrfiaknál is

"Akárcsak a nőknél, a tavalyi sima és egyértelmű ob után ezúttal a férfiaknál is hihetetlen izgalmak közepette dőlt el a dobogós helyek sorsa. Azt hiszem, ez a verseny megmutatta, hogy jó úton járunk és itthon is fejlődik a triatlon. Jó lenne, ha mindig ilyen versenyek lennének" - értékelt a szakvezető, aki viszont nem kívánt sem kellemes, sem kellemetlen meglepetésekről beszélni, mert mint mondta, a legfontosabb, hogy a színvonal magas volt, ami minden más érzést elnyom benne.

Az U23-asok július 21-i kontinensviadalára utazó magyar csapat kerete is az ob alapján alakult ki. A férfiaknál Fecskovics, Nógrádi Tamás, Török Alfréd és Vanek Ákos szereplése biztos, míg az ötödik indulóról később születik végleges döntés. A nőknél Koch és Vanek mellett Kovács Zsófia indulhat a finnországi Kuopióban.