Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindenki doppingol a T-Mobile-nál

2007.10.25. 15:49
Mindent elmondott a T-Mobile csapatnál zajló doppingolásról Patrik Sinkewitz német kerékpáros, aki az idei Tour de France előtt tesztoszteronhasználat miatt bukott le az ellenőrzésen.

A huszonhét éves versenyző hazája szövetségének sportbírósága előtt tett részletes vallomást, melyben kifejtette, hogy a bonni istállónál a szupersztár Jan Ullrich tavalyi kirúgása óta is szisztematikusan tiltott szerekkel látták el a kerekeseket.

"Beszámolt arról, hogy miként szerezték be és adagolták az orvosok a doppingszereket 2006 óta a T-Mobile-nál, valamint beszélt a 2003 és 2005 közötti időszakról, amikor még a Quick Step csapatot erősítette" - mondta Peter Barth, az ítélőszék elnöke.

Ügyvédje szerint mivel koronatanúként állt rendelkezésre, Sinkewitz legfeljebb egyéves eltiltásra számít.

A német versenyző az idei Tour körüli botrányok egyik kulcsfigurája volt. A nyolcadik szakasz után ütközött egy nézővel, és súlyos arcsérüléssel került kórházba, műteni is kellett. Ezután derült ki, hogy még a francia körverseny előtt doppingolt, mire a T-Mobile kissé álszent módon - amely évente 700 ezer eurós fizetést adott neki - szerződést bontott vele. (Sinkewicz mellett Bernucci is megbukott, őt is azonnal kirúgta a tisztaságra törekvő csapat.)

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtámogatója a T-Mobile, és az egyik hazai vezető februárban olyan kijelentést tett, ha magyar olimpikon megbukik a jövő évi pekingi olimpián, akkor a szervezet nem kapja meg a támogatás második felét, százmillió forintot.

A távközlési cég ugyan korábban kilátásba helyezte, hogy kivonul a kerékpársportból, ezt azonban nem tette meg, mi több: szerződést hosszabbított 2010-ig, pedig Sinkewicz már a nyáron kifejtette, hogy szisztematikusan doppingol mindenki a klubon belül.