Csak magas és szép lányok adhatják át az olimpiai érmeket

2007.11.22. 13:51
A 2008-as pekingi olimpián csak 168 centi feletti hölgyek lehetnek hoszteszek. A szervezők súlyhatárt nem szabtak, de a szépség és az olimpiai tájékozottság is feltétel.
A 23 éves Csang Zilin, Kínai idei legszebbje (fotó: AFP)

Kizárólag magas, karcsú és szép lányok kerestetnek hostessnek a jövő évi pekingi nyári olimpiára, közölte Csao Tung-ming (Zhao Dongming), a szervezőbizottság tagja.

A tetoválás és a testékszer hátrány

A lányok számára előírás a jó alak, valamint az 1,68 és 1,78 méter közötti magasság, mondta a bizottság kulturális osztályának vezetője. Ez már azért is furcsa, mert ez jócskán meghaladja az 1,58 méteres átlagos kínai testmagasságot.

Csao Tung-mingnek 380, 18 és 25 év közötti fiatal nőt kell találnia, akik az olimpiai helyszíneken a díjátadásban segédkeznek, majd további 180 lányt a megnyitó ünnepségre.

"Azt akarjuk, hogy szépek, fiatalok legyenek és jól érezzék magukat a bőrükben" - mondta Csao, aki a testsúllyal kapcsolatos elvárásokat nem ismertette. Azt azonban elmondta, valamennyi jelöltnek arányos testalkatúnak kell lennie, így a felső súlyhatárt nem adják meg.

Egy pekingi lap szerint a jelöltek közül eleve kizárják magukat azok, akiknek feltűnő tetoválásuk vagy testékszerük van. A testi kritériumokon kívül a jelölteknek minimális ismeretanyaggal kell rendelkezniük az olimpiai mozgalomról, és büszkének kell lenniük arra, hogy hozzájárulhatnak a pekingi olimpia lebonyolításához.