Palikot várják a Bamako-ralira

2008.01.04. 20:52
A lefújt Dakar-rali magyar indulóit várják az egy héttel később rajtoló Budapest-Bamako-ralin. Ugyan ez a verseny is áthalad Mauritánián, a szervezők nem is gondolnak arra, hogy elmaradjon a kéthetes őrület.

A pénteken délben lefújt Dakar-rali indulóit szívesen látják a Budapest-Bamako-rali szervezői. A biztonsági okokból ma délben lemondott Dakar Lisszabonban tarozkodó indulói, január 15-én Almeriában csatlakozhatnak a Budapest-Bamako három nappal korábban rajtoló mezőnyéhez.

A magyarok indulhatnak

"Megdöbbentett a hír és csak együttérzésünkről tudjuk biztosítani a magyar legénységeket"- mondta Szabó Gál András a magyar szervezésű futam szellemi atyja. Szabó Gál elmondta, eddig három külföldi dakaros csapat kereste meg, hogy indulni szeretnének a Bamakón.

A Budapest-Bamako rallyra a nevezés még októberben lezárult, ezért új csapatok már nem tudnak nevezni. A Dakar magyar legénységeinek ugyanakkor a futam szervezői hajlandók helyet szorítani.

A Bamako is áthalad Mauritánián

Az eset érdekessége az, hogy amíg a Dakart a Mauritániában kialakult politikai helyzet miatt fújták le, az egy héttel később induló másik verseny leghosszabb szakasza is Mauritánián halad át. A mauritán terror cselekmények és fenyegetések elsősorban francia állampolgárok ellen szólnak.