Szávayra már a bukik is figyelnek

2008.01.08. 15:05
A William Hill fogadóirodánál a magyar teniszező végső győzelme az Australian Openen kevesebb pénzt hozhat, mint több, a világranglistán jobban álló társa sikere.

Szávay Ágnes tavalyi éve pazarra sikeredett, amit mi sem jellemez jobban, mint a tény, hogy itthon őt választották a 2007-es év női sportolójának. Azonban elismerés nem csak itthon érte őt, az amerikai Sports Illustrated lap a tavalyi év legtöbbet fejlődött női játékosának titulálta.

Egy év alatt 170 helyet javított

Ez a számokat tekintve ne is meglepő, hiszen a magyar teniszező a 2007-es évet a világranglista 189. helyén kezdte, és a 20. helyen zárta.

Szávayval most már a jelentősebb fogadóirodák is számolnak, a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen például már nem is számítana meglepetésnek a győzelme. A William Hillnél a magyar teniszező a tizenkettedik helyen áll, esetleges végső sikerére harmincháromszoros pénzt fizetnének.

Esélyesebbek is mögötte

Az élen álló Henin győzelme fizeti a legkevesebbet, hiszen 8 fontra csak 11-et lehet nyerni, ugyanakkor Szávay olyan teniszezőknél áll jobb pozícióban, mint a világranglistán jelenleg még előtte lévő Jelena Gyementyijeva, Daniela Hantuchova, Marion Bartoli vagy Patty Schnyder.

A magyar teniszezővel egyébként más fogadóirodák is számolnak, a bet365-nél a 13. a sorban (1/55-ös odszal), míg a skybetnél a 12., a William Hillel megegyező nyerési lehetőséggel.

Más tornákon is számolnak vele

A William Hill egyébként nem csak az ausztrál tornán számol Szávayval, hiszen a Roland Garroson - ahol 2005-ben még a juniorok között párosban megnyerte a tornát - is a 16. helyen kezeli 55-szörös szorzóval, míg a US Openen - ahol élete eddigi legjobb szereplését produkálta Grand Slam versenyen párosban - a 18., 66-szoros szorzóval. Igez ezek egy esetleges sikeres szerepléssel jelentősen változhatnak.

Szávay már Melbourne-ben edz

Szávay Ágnes már két napja megérkezett Melbourne-be az idei első Grand Slam-torna, a hétfőn kezdődő Australian Open színhelyére. "A pálya teljesen új borítást kapott és rendkívül szokatlan: nagyon lassú, szinte a salakos felülethez hasonlítható ebből a szempontból" - mondta a világranglistán huszadik magyar teniszező. "Már kipróbáltam és szerencsémre még van időm hozzászokni. A felület szemcsés, a labda pedig néhány gém alatt felbolyhosodik."

A 19. születésnapját másfél hete ünneplő magyar játékos hozzátette, kiemeltként naponta akár két órát is tréningezhet a GS-torna színhelyén, ez a lehetőség a nem rangsorolt teniszezőknél egy órára korlátozódik. "Kitűnően érzem magam, az idő remek, szikrázóan süt a nap. A meteorológusok szerint a közeli napokban akár negyven fok feletti hőség várható" - fogalmazott a magyar kiválóság, aki a legrosszabb esetben is a huszadik kiemelt lesz az Australian Openen.