Csehek kerültek Szávay útjába

2008.01.16. 10:23
Szávay Ágnes egyesben gyorsan elbúcsúzott az év elsõ Grand Slam versenyétõl, de párosban és vegyes párosban még javíthat az Ausztrál Openen. Elõbbiben egy volt világelsõ, a vegyesben a hatodik helyen kiemelt páros ellen kellene bizonyítani.

Az Ausztrál Open egyes versenyétõl az elsõ fordulóban búcsúzó Szávay Ágnes nõi párosban és vegyes párosban javíthat teljesítményén. Igaz, egyik sem lesz könnyû.

A nõi párosok küzdelmeiben a Davenport-Hantuchova amerikai-cseh duó vár a magyar teniszezõre és orosz társára, Marija Kirilenkóra. Az ellenfelet csak a korábban világelsõ amerikai tavalyi szülése-kihagyása miatt nem emelték ki elõkelõ helyen.

Amennyiben a magyar idõ szerint csütörtök hajnali meccsen továbbjutnak, egy cseh vagy egy ausztrál páros kerülhet az útjukba, de egyikük sem tûnik olyan erõsnek, mint Davenporték.

A vegyes párosban a korábbi hétszeres Grand Slam-gyõztes indiai Leander Paes Szávay párja, akivel az elsõ fordulóban a Renata Voracova-David Skoch cseh kettõs lesz az ellenfelük.

Esetleges sikerük nyomán valószínûleg a hatodik helyen kiemelt Chia-Jung Chuang-Jonathan Erlich tajvani-izraeli kettõs következne. Szávayék esélyeit növeli, hogy Paes már nyert Ausztrál Opent vegyes párosban, akkor Martina Navratilova volt a partnere.