Sarapova nyerte a szépségek döntőjét

2008.01.26. 12:39
A jelenkor talán két legszebb teniszezője, az orosz Marija Sarapova és a szerb Ana Ivanovics játszotta az év első Grand Slam tornájának döntőjét. Az Ausztrál Open végül az orosz sikerét hozta, aki az egész torna során remekül versenyzett, még játszmát sem vesztett.

Az ötödik helyen kiemelt orosz Marija Sarapova nyerte a női egyest az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután a döntőben legyőzte a negyedikként rangsorolt szerb Ana Ivanovicsot.

Sarapova tavaly is döntőt játszott Melbourne-ben, de 2007-ben úgy szenvedett vereséget a fináléban, hogy mindössze három gémet tudott megnyerni az amerikai Serena Williams ellen.

Nézze meg képeinket!

Ivanovics pályafutása során másodszor jutott el Grand Slam-torna döntőjéig, az első győzelemre azonban még várnia kell. Tavaly Párizsban a belga Justine Henin bizonyult jobbnak nála.

A mostani döntőben aztán az egész tornán játszmát sem vesztő - azaz minden meccsét két játszma alatt letudó - Sarapova az első szettet ha nehezen is, de hozta. A másodikban 3-3-ig mindenki hozta a saját adogatását.

Ekkor azonban Sarapova elnyerte ellenfele adogatását, és mint később kiderült, ez volt a döntő, hiszen a folytatásban már nem hibázott és megszerezte pályafutása harmadik Grand Slam győzelmét. Korábban Wimbledonban és a US Openen sikerült döntőt nyernie.

Bár az orosz versenyző mindössze egy ászt ütött a döntő folyamán, első szervái közül sokkal többet tudott ponttal befejezni, mint ellenfele.

Az orosz teniszező sikerét növeli, hogy a torna folyamán egy egykori (Davenport) és a jelenlegi (Henin) világelsőt is búcsúztatta. A Sarapovától elszenvedett vereség ellenére a szerb teniszező hétfőtől a világranglistán már a második helyet foglalja el.

"A 2007-es évemet nagyban befolyásolta a makacs vállsérülésem, de amint elmúltak a fájdalmak, iszonyú kemény munkába kezdtem. Ez kifizetődött itt, Melbourne-ben, mert ugyan Lindsay Davenport és Justine Jenin ellen is jobban adogattam, de ma a fontos pillanatokban tudtam, hogy mit kell tennem. Ana remek ellenfél volt, azt hiszem, a jövőben még sok érdekes meccset vívunk" - mondta a 20 éves orosz klasszis.

"Fáj a vereség, de nem annyira, mint a Roland Garros döntőjében Justine ellen elszenvedett 6:1, 6:2. Ma nem tudtam élni a lehetőségeimmel, Marija elképesztően szervált, mindenesetre fiatal vagyok, remélhetőleg még sok GS-finálé vár rám. Este azért ünneplünk egy picit, mert az itt élő nagybátyámnak születésnapja van, és grillpartit ad. Bízom benne, hogy a meccsről kevés szó esik majd" - nyilatkozta a 91 perc alatt kikapó Ivanovics.

Eredmény:

Australian Open, női egyes, döntő:
Sarapova (orosz, 5.)-Ivanovics (szerb, 4.) 7:5, 6:3