Talmácsi az új motorral lett harmadik

2008.02.02. 15:19
Kipróbálta a 2008-as, 125 köbcentis Apriliát Talmácsi Gábor Valenciában. Csak ő futhatott az új géppel, a harmadik időt érte el, egyszer bukott.

A harmadik helyen végzett az e heti valenciai tesztelés mindhárom napján Talmácsi Gábor. A 125-ös világbajnokot két márkatársa, az összes napot megnyerő Sergio Gadea és a fiatal tehetség Bradley Smith előzte meg.

Egyedül a magyar versenyző motorozott az Aprilia 2008-as fejlesztésű RSA modelljével, a többiek az előző évit használták.

Talmácsi egyelőre megpróbálta kiismerni a gépet, ami, mint általában egy új motornál, nem ment könnyen. A harmadik idő jónak mondható, de Gadea a régivel több mint egy másodperccel gyorsabb volt.

"Alakul a dolog. Nem az utolsó volt a kedvenc napom, de kellenek a negatív tapasztalatok is, hogy előre tudjunk lépni. Már tudom azokat az időket, amiket tavaly novemberben" - nyilatkozta saját weboldalán Talmácsi.

A gyakorlás vége felé egyszer elesett, de nem sérült meg.

"A motor hátulja még pattog, ki is ment alólam, de szerencsésen megúsztam az esést. A gépben lényegesen több van, bízom benne, ez látszani is fog."

Talmácsi legközelebb február 19-től tesztel Jerezben, ahol már a beállításokra fog koncentrálni, hiszen két héttel később indul a szezon. Az első futam március 9-én Katarban lesz, helyi idő szerint az esti órákban, villanyfény mellett.