Simán KEK-döntős lehet a Veszprém

2008.03.18. 18:11
Szerencséjük volt a magyar kézilabdacsapatoknak az európai kupaelődöntők bécsi sorsolásán. A férfi KEK-ben az MKB Veszprém a svájci Schaffhausennel, a női EHF Kupában pedig a Dunaferr a spanyol Itxako-Navarra együttesével találkozik.

A Veszprém idegenben, a Dunaújváros otthon kezd. Az már korábban eldőlt, hogy a női Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC az orosz Zvenyigoroddal mérkőzik a döntőbe kerülésért.

A férfi KEK-ben az utóbbi időben nagyon megerősödött német Rhein-Neckar Löwen tűnik a legerősebbnek, a Buday Dániellel felálló gárdát sikerült elkerülnie a magyar csapatnak, amely ráadásul a visszavágót hazai környezetben vívhatja a Schaffhausennel.

"Ebbe a szakaszba már csak a legjobbak jutnak. A svájciak az ottani pontvadászatban remekelnek, és a nemzetközi porondon is nagy a tapasztalatuk. Őket kívántam volna ellenfélnek, azaz ilyen sorsolásban reménykedtem" - mondta az MTI-nek Mocsai Lajos, a veszprémiek vezetőedzője.

Az elődöntők

Férfiak (játéknapok: április 5/6. és 12/13.) BL: Ciudad Real (spanyol)-HSV Hamburg (német), THW Kiel (német)-Barcelona (spanyol)
KEK: Schaffhausen (svájci)-MKB VESZPRÉM, Rhein-Neckar Löwen (német)-BM Valladolid (spanyol)
EHF Kupa: Cimos Koper (szlovén)-FC Köbenhavn (dán), Aragon (spanyol)-HSG Nordhorn (német).

Nők (játéknapok: április 19/20. és 26/27.) BL: Zvezda Zvenyigorod (orosz)-GYŐRI AUDI ETO KC, Lada Toljatti (orosz)-Hypo NÖ (osztrák)
EHF Kupa: DUNAFERR-Itxako-Navarra (spanyol), Ikast Bording (dán)-Dinamo Volgograd (orosz)
KEK: Akaba BeraBera (spanyol)-Rulmentul Brasov (román), Podravka Koprivnica (horvát)-Larvik HK (norvég).