Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Abramovics hatvanmilliárdért vett jachtot

2008.04.02. 11:33
A Chelsea tulajdonosa három luxusjachtja mellé potom 200 millió fontért vett egy negyediket is. Az Eclipse a világ legnagyobb magánhajója, 147 méter hosszú, 21 méter széles, van rajta diszkó, borpince, két helikopter-leszállóhely hangárral, és tengeralattjáró is.

A hamburgi Blohm&Voss cégnél elkészült Roman Abramovics csukcsföldi kormányzó és Chelsea-drukker legújabb jachtja, amely nemcsak a tulajdonos flottájában, hanem a világon is a legnagyobb magántulajdonban lévő vízi jármű. Az Eclipse hossza 147, szélessége 21,5 méter, 9 fedélzete van, ára 200 millió angol font - mintegy 66 milliárd forint - volt.

Van rajta minden - galéria

A kilencszintes hajón két helikopter-leszállóhely van hangárral, négy motorhajó, egy futárhajó - ha például a partról vendégeket vagy friss zöldséget kell hozni - és 20 darab motoros vízi sikló. Helyet kapott rajta egy 12 személyes tengeralattjáró is, amely észrevétlenül el tudja hagyni az Eclipse-t.

A tulajdonos 500 négyzetméteres kabinja az ötödik szinten kapott helyet. A vendégek kényelmét és szórakoztatását koncertzongora, színpad, kiállítóterem, három ebédlő, akvárium, diszkó, úszómedence, konditerem, valamint száraz és párás gőzkabin szolgálja. Lesz a hajón borpince és két konyha is, továbbá kabinok a vendégeknek és a mintegy harmincfőnyi személyzetnek.

A hajó 45 km/órás csúcssebességre képes, a ringás kiküszöbölésére hatalmas stabilizátorokkal látták el, s felszerelték minden lehetséges biztonsági berendezéssel. Az Eclipse kívülről is gyönyörű, a tervező szerint formái rendezettek, vonalai nyugodtak, de látványosak.

Abramovics állítólag karácsonykor a Karib-tengeren rendez flottatüntetést: ott lesz a Sussuro nevű első és legkisebb jachtja (ára alig 49 millió dollár volt), az Ecstasea (123 millió), a Pelorus (140 millió), no és az Eclipse, amelynek kipróbálása állítólag a legnagyobb titoktartás mellett folyik a Balti-tengeren.

A 41 éves Roman Abramovics a Forbes magazin szerint a világ 15. leggazdagabb embere, vagyonát 23,5 milliárd dollárra teszik. Főleg Londonban él, övé a londoni Chelsea labdarúgóklub. Öt gyermeke van, feleségétől nemrég vált el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?