A magyar labdazsonglőr Brazíliába megy

2008.07.01. 19:32
A hét végén rendezték az első Red Bull Street Stlyle versenyt, ahol a 19 éves kisvárdai Karászi Roland győzött, ő képviseli Magyarországot a novemberi nemzetközi freestyle-futball-versenyen Brazíliában.

A Red Bull és az Adidas 44 országban hirdetett meg freestyle-versenysorozatot, az országos győztesek november 18-20-án utazhatnak a brazil döntőbe, Sao Paoloba. A sorozat magyar versenyét a budapesti Amfiteátrumban rendezték, az indulókat 14 párba sorsolták.

A selejtezők egyenes kieséses rendszerben zajlottak, minden meccs 3 percig tartott. A versenyzők 30 másodpercre, felváltva kapták meg a labdát, ezalatt break és hiphop zenére mutatták be a mozgássorokat.

A háromtagú zsűri a gyakorlatokat labdakezelés, kreativitás és stílus alapján értékelte. A megosztott harmadik helyet a zalaegerszegi Németh Ádám és a tokaji Kovács Péter nyerte.

A döntőben a dombrádi Karászi Roland (Rocco) és a dunaszerdahelyi Szipocs József (Tufcsó) mérkőzött meg egymással, utóbbit az Index olvasói harmadik helyre szavazták az első magyar amatőr online bajnokságon.

A párharcot és így a versenyt végül az a Karászi Roland nyerte, aki az első körből nem jutott tovább, de - a páratlan számú nevezés miatt - a 16 közé a kiesettek közül őt sorsolták vissza.

Szipocs 30 000 forintos, Karászi Roland 50 000 forintos utalványt nyert, a győztes képviseli Magyarországot novemberben a brazíliai Red Bull Street Style rendezvényen.