Ukrán és horvát bajnok jön BL-selejtezni

2008.07.03. 11:22
A nyoni központban kisorsolták az UEFA Futsal Cup selejtezőcsoportjait, a magyar bajnok Berettyóújfalu nem volt szerencsés. Ősszel Debrecenben a Sahtar Donyecket és a HMNK Gospicot kellene legyőznie a továbbjutásért.

Negyvenöt, minden eddiginél több ország nevezett az UEFA Futsal Cupra, a sportág bajnokainak tornájára. A szövetség táblázata alapján, amely az elmúlt három év eredményei alapján rangsorol, Magyarország a huszonkettedik a listán, ezért a magyar bajnok Berettyóújfalunak nem kellett előselejtezőt játszania.

A szerdai sorsoláson nem volt szerencsés a Berettyó. A magyar bajnok elnyerte az egyik selejtezőcsoport rendezési jogát, így az ukrán Sahtar Donyeck, a horvát HMNK Gospic jön szeptemberben Debrecenbe. A harmadik ellenfél a bosnyák, a holland, a német és az észt bajnok előselejtező-csoportjából kerül ki, írja a futsal-hungary.hu.

Szitkó Róbert, a csapat edzője a sorsolás előtt úgy gondolta, a kiemeltek közül mindegy, kit sorsolnak a Berettyó mellé, ellenük nincs sok esély. A selejtezőből érkező ellenfelet kötelező megverni, a továbbjutás azon múlik, hogy a második kalapból érkező ellenféllel mit játszik a magyar bajnok.

Szitkó szivesen látta volna a grúz és a görög bajnokot, a szlovákokat és a horvátokat szerette volna elkerülni. Nem sikerült.

Nincs könnyű helyzetben a magyar válogatottal megegyező román bajnok, a Székelyudvarhely sem. Nekik (szintén hazai pályán) a belga Charleroi, a belorusz Viten Orsa és az előselejtezőt vívó örmény, ciprusi, francia, izraeli bajnokok továbbjutója között kell kiharcolniuk a továbbjutást.

A csoportokból az első és a második helyezettek jutnak az elitkörbe. Hozzájuk csatlakozik az orosz Jekatyerinburg és a Dinamo Moszkva, a spanyol Interviú Madrid, és a kazah Kajrat Almati. Az elitkör sorsolása szeptember 25-én lesz, a 16 csapatot négy csoportba sorsolják, a meccseket november 8. és 16. között játsszák le.

A négy csoportgyőztes kerül a Final Fourba, a futsal BL-döntőjébe, melynek meccseit áprilisban rendezik.