Újra megúszta a szaltót a világbajnok

2008.07.22. 13:19 Módosítva: 2008.07.22. 14:16
Jorge Lorenzo most az Amerikai GP első körben repült ki a pályáról, miután egy gyors balkanyarból túl hamar kezdett kigyorsítani. Bokáját törte.

Újabb hatalmas esést úszott meg a kétszeres motoros világbajnok, Jorge Lorenzo. A Yamaha-versenyző idén május elején a Kínai GP egyik edzésén szállt el, bokasérüléseket szenvedett, a két nappal későbbi futamon mégis negyedik lett.

Vasárnap az Amerika Nagydíjon megismételte korábbi bukását: sérülései is hasonlóak, ezúttal két helyen tört el bal bokája.

A 22 éves klasszis az első körben repült ki a pályáról, miután egy gyors balkanyarból túl hamar kezdett kigyorsítani, és motorja a levegőbe repítette. (Az eséstípus a klasszikus highsider.)

Sérülései ellenére újra mázlija volt, nem a fejére, hanem a vállára, illetve a hátára esett, így nem került életveszélybe.

Lorenzo tavaly és azelőtt a 250-es kategóriában lett bajnok, idén lépett a legfelső osztályba. Élete első három Moto GP-versenyén a legjobb rajthelyről indult, Estorilban győzött, vezette a pontversenyt. Kínai balesete óta viszont többször esett, futamot is kellett kihagynia.

Csapattársa, Valentino Rossi nagy csatában legyőzte Casey Stonert Laguna Secában, és továbbra is élen áll a világbajnokságban.