Talmácsi Gábor negyedik lett Brnóban

2008.08.17. 12:29 Módosítva: 2015.05.21. 04:53
A magyar világbajnok az élről rajtolt, de nyerni nem volt esélye a futam során. Stefan Bradl a táv felénél meglépett a mezőnytől, és élete első sikerét aratta. Talmácsi az utolsó körben szorult a negyedik helyre, a világbajnoki pontversenyben vezető Di Meglio lett a második.

Talmácsi Gábor a harmadik helyen fordult az első kanyarban, de az első kör után már a második helyen motorozott át célegyenesen. Az első három, Smith, Terol és Talmácsi a második körtől igyekezett meglépni a mezőnytől.

Három kör után Bradl, Talmácsi, Terol, Smith volt az első négy sorrendje, a pontversenyben vezető Di Meglio az ötödik helyen állt. Di Meglio feljött, Bradl és Talmácsi előzgette egymást.

Hét kör után Bradl, Talmácsi, Terol lett a sorrend, Di Meglio visszacsúszott negyediknek, Corsi feljött ötödikneke. Az ötös igyekezett meglépni, az élen folyamatosan változott a sorrend. Kilenc pilóta alkotta a bolyt, alig három másodperc volt a differencia az éppen vezető Bradl és a kilencedik Redding között.

Kilenc körrel a vége előtt megint feljött Talmácsi, 0,8 másodperc volt a hátránya Bradl mögött, aki igyekezett ellépni. Öt körrel a vége előtt ez sikerült is neki, lehetetlennek tűnt befogni őt. Mögötte négyen küzdöttek a dobogós helyekért, Di Meglio, Olive, a negyedik helyen motorozó Talmácsi és Terol.

A végére Di Meglio is elhúzott, így Talmácsinak már csak a harmadik helyért való harc maradt, amit Olive-val vívott, aki az utolsó körben megelőzte. Bradl a végén lelassult, de így is majdnem egy másodperccel verte Di Megliót, a német élete első futamgyőzelmét aratta.

"Az első tíz körig minden rendben volt, bár a féktávokon nem volt túl jó a gép. Olive és Terol eléggé kellemetlen ellenfél volt. Mindent megtettem, de a végére a gép vesztett erejéből - értékelte a versenyt Talmácsi, aki sajnálta az eredményt az érte érkezett drukkerek miatt is. - A magyar szurkolók fantasztikusak, élmény ilyen publikum előtt versenyezni. Szerettem volna a dobogóra állni, mert megérdemelte volna ez a több ezer lelkes magyar, aki eljött Brnóba. Ilyen szurkolói senkinek nincsenek, köszönöm nekik."

A Cseh Nagydíj, 125 kcm végeredménye

1. Stefan Bradl (Grizzly Gas Kiefer Racing), 2. Mike Di Meglio (Ajo Motorsport) +0,881, 3. Joan Olive (Belson Derbi) +4,070, 4. Talmácsi Gábor (Bancaja Aspar Team) +4,118, 5. Nicolas Terol (Jack&Jones WRB) +7,048, 6. Bradley Smith (Polaris World) +9,334.

A világbajnoki pontverseny állása: 1. Di Meglio 160, 2. Corsi 142, 3. Bradl 126, 4. Talmácsi 122, 5. Olive 110, 6. Terol 102.