Rafael Nadalt 193 percig izzasztották

2008.09.02. 09:36
A nőknél kialakult a negyeddöntő mezőnye a US Openen, a két Williams egymás ellen játszik. A férfiaknál Rafael Nadal is a legjobb nyolcban van, Federer ma az orosz Andrejevvel játszik.

Megizzasztotta Sam Querrey Rafael Nadalt, de legyőzni nem tudta, így a világranglista első helyezettje már negyeddöntős a US Openen. A 193 perces csatában Nadal 41 ki nem kényszerített hibát vétett, 66%-os eredményességgel ütötte első szerváit.

Sokkal könnyebben végezte ki ellenfelét Andy Murray és Del Potro, mindketten szettveszteség nélkül jutottak a legjobb nyolc közé. Csakúgy, mint Mardy Fish; a hazaiak kedvence némi meglepetésre a francia Monfilst győzte le, szinten veszített szett nélkül. Csak az első játszma volt szoros, a többit könnyedén hozta a világranglistán csak három hellyel Monfils mögött álló Fish.

Kialakult a női torna negyeddöntője, miután hétfőn a maradék négy nyolcaddöntőt is lejátszották, különösebb meglepetések nélkül. Annyi bizonyos, az elődöntőben lesz egy Williams, ugyanis az oda kerülésért egymás ellen játszik a két testvér. Emlékeztetőül annyit: a két teniszező eddig 16-szor csatázott, párharcuk 8-8-ra áll. Idén egyszer Venus, egyszer Serena nyert. Hatalmas csata várható, mindketten hihetetlen jó formában vannak, gémeket is alig veszítenek.

Pennetta és Szafina is könnyedén jutott tovább, mindketten nullára nyerték a második szettjüket, ők egymással játszanak az elődöntőért. A további párosítás: Gyementyeva-Schnyder, Bammer-Jankovics.

A juniorkorú lányok küzdelmei is megkezdődtek. Susányi Zita az első körben az amerikai Alexa Guarachi ellen nyert 7:5, 7:5-re, Babos Tímea kikapott a szintén amerikai, 2. helyen kiemelt Melanie Oudintól. Babos párosban a japán Jamasoto oldalán folytatja egy német, holland kettős ellen, míg Susányi a második fordulóban az orosz Marta Szirotkina ellen meccsel. A mai napon bemutatkozik Jani Réka is, az első fordulóban a román Damaschin lesz az ellenfele.

US Open

Férfiak. Nyolcaddöntő: Nadal (1., spanyol)-Querrey (amerikai) 6:2, 5:7, 7:6, 6.3, Fish (amerikai)-Monfils (32., francia) 7:5, 6:2, 6:2, Nisikori (japán)-Del Potro (17., argentin) 3:6, 4:6, 3:6, Wawrinka (10., svájci)-Murray (6., brit) 1:6, 3:6, 3:6.

Nők. Nyolcaddöntő: Mauresmo (32., francia)-Pennetta (16., olasz) 3:6, 0:6, Grönefeld (német)-Szafina (6., orosz) 5:7, 0:6, S. Williams (4., amerikai)-Bremond (francia) 6:2, 6:2, Radwanska (9., lengyel)-V. Williams (7., amerikai) 1:6, 3:6.