Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két bronzérem az evezős-Eb-n

2008.09.20. 13:47 Módosítva: 2015-05-21 04:03:59
A címvédőként indult Varga Tamás, Hirling Zsolt duó, valamint a Novák Zsófia, Hajdú Zsuzsa kettős is bronzérmet szerzett a könnyűsúlyú kétpárok versenyében az evezősök athéni Európa-bajnokságán.

A korábban tervezettel szemben, a riasztó időjárási előrejelzések miatt már szombaton délelőtt lebonyolították az összes hátralévő futamot az athéni evezős Európa-bajnokságon.

A verseny honlapja szerint a címvédő Varga Tamás, Hirling Zsolt páros - akik 2005-ben világbajnokságot is nyertek, a pekingi olimpián viszont 14.-ek lettek - a könnyűsúlyú kétpárok versenyében a hazaiak olimpiai ezüstérmes egységével, valamint egy-egy olasz, francia, cseh és szlovén hajóval vették fel a küzdelmet a fináléban. A görögök rajt-cél győzelmet arattak, a magyarok pedig az ötödik helyről kapaszkodtak fel és remek hajrával jöttek be a harmadik helyre az olaszok mögött, és éppen csak megelőzve a franciákat, akik a pekingi olimpián előttük végeztek.

A nők hasonló számában szintén hazai siker született, Novák Zsófia és Hajdú Zsuzsa kellemes meglepetésre szerezték meg a bronzérmet a lengyelek mögött, maguk mögé utasítva a brit, osztrák, német triót.

"Ez nem olimpia vagy világbajnokság, de azért elég erős volt a mezőny, olyan közepesre értékelném. A Pekingben szerepeltek közül sokan távolmaradtak, de így is nagy volt a küzdelem. Előzetesen egy éremre számítottunk, a Varga, Hirling kettőstől, a lányok harmadik helye kellemes meglepetés, aminek nagyon örülünk. Összességében azt hiszem, elégedettek lehetünk" - mondta Melis Zoltán szövetségi kapitány.

A további magyar egységek közül a Simon Béla, Vinkó Gáspár kormányos nélküli kettes zárt a legjobb helyen, megnyerve a B finálét összesítésben a hetedik lett, Szabó Katalin (egypár) és a Juhász Adrián, Szabó Dániel, Kelemen Áron, Széll Domonkos összeállítású négypár pedig egyaránt negyedikként ért célba a kisdöntőben, így a tizedik helyen végzett. Az Orbán Gergely, Szekér László kétpár a C döntőben szállt vízre, ahol második lett, ez összesítésben a 14. helyet jelenetette.

Evezős Európa-bajnokság, Athén

Férfi könnyűsúlyú kétpár, Európa-bajnok: 1. Dimitrosz Mugiosz, Vaszileosz Polimerosz (Görögország) 6:16.53 p 2. Lorenzo Bertini, Daniele Gilardoni (Olaszország) 6:19.34 3. VARGA TAMÁS, HIRLING ZSOLT (MAGYARORSZÁG) 6:22.41
Női könnyűsúlyú kétpár, Európa-bajnok: 1. Kriszi Biszkici, Alekszandra Cavu (Görögország) 7:02.71 2. Weronika Deresz, Ilona Mokronowska (Lengyelország) 7:04.98 3. NOVÁK ZSÓFIA, HAJDÚ ZSUZSA (MAGYARORSZÁG) 7:08.80