Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Talmácsi injekciózva is harmadik Japánban

2008.09.28. 08:14 Módosítva: 2008-09-29 10:01:13
Csavarozottt csuklóval, varrt könyökkel három tizeddel maradt le a győzelemről a világbajnok motoros.

A 125 kcm-esek között vb-címvédő Talmácsi Gábor a harmadik helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíján vasárnap.

A versenyt a német Stefan Bradl nyerte 39:57.2228 perces idővel. A második helyezett a francia Mike Di Meglio lett, 0,151 másodperccel maradt le a győztes mögött. A világbajnok magyar versenyző, aki többször is vezetett, 39:57.509 perces (+0,281 mp) idővel ért célba.

talma

Az Aprilia magyar versenyzőjének két hete, az indianapolisi futam első gyakorlásán eltört a kezében a sajkacsont, így most csak külön orvosi engedéllyel, fájdalom csillapító injekciókkal indulhatott el Motegiben. Csavar tartotta össze csuklóját, ráadásul pénteken újra bukott, akkor a könyökét kellett összevarrni.

"Nagyon boldog vagyok, bár elképzelhető, hogy ez nem látszott rajtam a verseny utáni interjúnál, mivel akkor már minden idegszálam érezte a kezemben lévő fájdalmat - nyilatkozta a kimerült Talmácsi a leintés után. - Kemény verseny volt, nagyon elfáradtam a végére, de örülök, hogy végigbírtam. Köszönöm az orvosoknak, hogy egyáltalán lehetővé tették az indulásomat, ami tegnap még kérdéses volt. Le kellett küzdenem a fájdalmat, ami féktávokon nagyon nehéz volt, de a motorom kitűnően működött. Köszönöm a csapatomnak is, hogy nem adták fel és egy remek gépet állítottak össze számomra a hétvégén. Szerencsére nem mozdult el a csavar a csuklómban, ezt egy gyors röntgennel ellenőrizte dr. Costa. Pihentetés és kezelés vár rá, majd jövő héten következik az ausztrál futam".

Újabb 16 pontjával a negyedik helyen áll a magyar pilóta, a listát Mike Di Meglio vezeti három GP-vel a vége előtt. A világbajnok hátránya 47 pont az éltől, a maradék három nagydíjon 75-öt lehet szerezni maximum. Az Ausztrál GP következik jövő vasárnap.