Talmácsi injekciózva is harmadik Japánban

2008.09.28. 08:14 Módosítva: 2008.09.29. 10:01
Csavarozottt csuklóval, varrt könyökkel három tizeddel maradt le a győzelemről a világbajnok motoros.

A 125 kcm-esek között vb-címvédő Talmácsi Gábor a harmadik helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíján vasárnap.

A versenyt a német Stefan Bradl nyerte 39:57.2228 perces idővel. A második helyezett a francia Mike Di Meglio lett, 0,151 másodperccel maradt le a győztes mögött. A világbajnok magyar versenyző, aki többször is vezetett, 39:57.509 perces (+0,281 mp) idővel ért célba.

talma

Az Aprilia magyar versenyzőjének két hete, az indianapolisi futam első gyakorlásán eltört a kezében a sajkacsont, így most csak külön orvosi engedéllyel, fájdalom csillapító injekciókkal indulhatott el Motegiben. Csavar tartotta össze csuklóját, ráadásul pénteken újra bukott, akkor a könyökét kellett összevarrni.

"Nagyon boldog vagyok, bár elképzelhető, hogy ez nem látszott rajtam a verseny utáni interjúnál, mivel akkor már minden idegszálam érezte a kezemben lévő fájdalmat - nyilatkozta a kimerült Talmácsi a leintés után. - Kemény verseny volt, nagyon elfáradtam a végére, de örülök, hogy végigbírtam. Köszönöm az orvosoknak, hogy egyáltalán lehetővé tették az indulásomat, ami tegnap még kérdéses volt. Le kellett küzdenem a fájdalmat, ami féktávokon nagyon nehéz volt, de a motorom kitűnően működött. Köszönöm a csapatomnak is, hogy nem adták fel és egy remek gépet állítottak össze számomra a hétvégén. Szerencsére nem mozdult el a csavar a csuklómban, ezt egy gyors röntgennel ellenőrizte dr. Costa. Pihentetés és kezelés vár rá, majd jövő héten következik az ausztrál futam".

Újabb 16 pontjával a negyedik helyen áll a magyar pilóta, a listát Mike Di Meglio vezeti három GP-vel a vége előtt. A világbajnok hátránya 47 pont az éltől, a maradék három nagydíjon 75-öt lehet szerezni maximum. Az Ausztrál GP következik jövő vasárnap.