Magyar pókeres vezeti a világranglistát

2008.12.12. 17:54
Turmezey Péter két versenyt is nyert a napokban, az így szerzett pontokkal átvette a vezetést az amerikai Alex Kamberistől a PocketFives.com világranglistáján.

Turmezey Péter átvette a vezetést a PocketFives.com ranglistáján a régóta listavezető 22 éves amerikai Alex Kamberistől. A Breeth néven játszó Turmezeynek jelenleg 8885 pontja van, a második helyre visszacsúszó Kamberisnek, aki AJKHoosier1 néven szerepel a pókervilágban, 8868. A második legjobb magyar a ranglistán a 19. helyen állóTraply Péter (Bélabácsi).

A PocketFives.com ranglistája a játékos elmúlt 12 hónapban elért 40 legjobb eredményét veszi figyelembe. A Pókerakadémia.com szakértője szerint a pókervilágban ezt a ranglistát idézik, fogadják el mindenhol.

Turmezey a héten a Full Tilt Poker 100 dolláros versenyét (első díj 12 316 dollár) és a PokerStars szintén 100 dolláros versenyét (első díj 30 552 dollár) is megnyerte. Breeth a PocketFives.com World Wide Rankings listáján, tehát az éves világranglistán a 6. helyen áll, Bélabácsi itt a 30.

A PocketFives.com World Wide Rankings, tehát az éves világranglista az adott naptári évben elért 100 legjobb eredmény alapján állítja fel a rangsort. A profi játékosok szavazati alapján vezetett Pro Poll-listán Turmezey a 9.

A Pocket.Fives.com listáján a régebben elért eredményeket kisebb súllyal veszik számításba, a World Wide Rankings esetében nincs ilyen súlyozás.