Bélabácsi a 660 millióért hajt Monte-Carloban

2009.05.03. 13:52 Módosítva: 2009.05.03. 14:36
Traply Péter (Bélabácsi) igen jó helyzetből várhatja a monte-carlói EPT pókerverseny döntő asztalának vasárnapii leosztását. 50 milliót már nyert, élete legnagyobb sikere előtt áll.

A monte-carlói EPT negyedik játéknapján 31 játékos folytatta a küzdelmeket, a nap végére kialakult a döntő asztal mezőnye.

Magyarország egyik legjobb online játékosa Traply Péter (Bélabácsi) kiváló játékkal, a harmadik legnagyobb stackkel jutott a fináléba. A magyar versenyző ezáltal garantáltan 170 000 eurót - majdnem 50 milliót - nyer, még ha elsőként is esik ki a döntő asztalról.

A játéknap elején egy dolog biztos volt - helyezésétől függetlenül Bélabácsi élete legnagyobb élőnyereményét szerzi meg: már a 31. helyezettnek járó 45 000 euró is meghaladta Traply eddigi legnagyobb - 42 100 eurós - nyereményét. A magyar versenyző az utóbbi pénzösszeget pont Monte-Carlóban szerezte tavaly, amikor a 26. helyen végzett.

A magyar játékos magabiztos és óvatos játékkal haladt előre. 16 főnél újrasorsolták az asztalokat, és Traply Péter az online élőben közvetített tv-s asztalra került. A magyar versenyző fegyelmezetten és feszesen játszott, többnyire emeléssel és visszaemeléssel még flop előtt nyert a magas vakok miatt, különösen értékes kasszákat, írja a PókerAkadémia.com.

Szerencsére Traply első nagy összeakadása, az utolsó PokerStars által szponzorált játékos, a német ShootingStars Johannes Strassmann ellen nagyon jól végződött.

A Q 5 9 szivárvány flop tipikusan olyan boardnak számít, amin egy preflop emelő folytatni szokta a licitálást. A magyar játékos ennek megfelelően 245 000-ig hívott. Strassmann hosszas gondolkozás után megadta a emelést. A Q turnön mindketten checkeltek, majd a 2 riveren Traply 665 000-ig hívott. Strassman rendkívül sokáig gondolkodott a megadáson, többször nézett fel ellenfelére, akinek aggodalom látszott arcán; végül kézbe osztott ászaival megadta az emelést. A magyar játékos pontosan erre számított és full house-t mutatott.

A leosztás megnyerésével Traply a második helyre ugrott elő 3 500 000 zsetonnal. Ráadásul alig fél órával később ásszal és királlyal kiejtette Strassmann-t, és több mint 4 millió zsetonra tett szert.

A sztárjátékosok többsége hasonló sorsra jutott, mint Strassmann - a döntő asztal buborékjában búcsúztak a monte-carloi főversenytől. A világ egyik legjobb női versenyzője, Annette Obrestad a 13. helyen, míg a hollandok sztárja Marc Naalden a 10. helyen zárt.

Közben, Traply Péter stackje nem sokat változott a 8-fős döntő asztal kialakulásáig - 4 365 000 zsetonnal, az átlagstack felett, a 3. helyen fejezte be a játéknapot. A fináléban 2,3 millió euróért csapnak össze a versenyzők.