Kedden hátha meglesz az első arany

2008.08.11. 21:25
Az olimpia negyedik napján a férfi kardozók megszerezhetik a magyar csapat első bajnokságát. Szilágyi Áron és Decsi Tamás egymás ellen kezd, az Athénban ezüstérmes Nemcsik Zsolt nehéz sorsolása ellenére is esélyes. A vívókon kívül Gerebics Roland sportlövőben bízhatunk.

Kedden 19 számban osztanak érmet a pekingi olimpián, a magyarok közül az athéni játékokon ezüstérmes kardozó Nemcsik Zsolt nehéz sorsolása ellenére is odaérhet a dobogóra, de a másik két magyar induló, az első fordulóban egymás ellen vívó Szilágyi Áron és Decsi Tamás is képes lehet kimagasló eredményre.

Legalább pontszerző hely elérésében reménykedik a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Gerebics Roland a sportlövők dupla trap versenyében.

Az evezősöknél a könnyűsúlyú kétpár reményfutamában Varga Tamás és Hirling Zsolt próbálkozik a döntőbe jutással. A vitorlásoknál Laserben Berecz Zsombor képviseli a magyar színeket.

A címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-bajnok Montenegró elleni döntetlen után második csoportmérkőzésén komoly győzelmi esélyekkel száll vízbe Görögország ellen. A lehető legnagyobb különbségű győzelemre törekednek, a gólarány fontos a továbbjutás szempontjából.

Úszásban a selejtezőkben indul Makány Balázs (100 m gyors), Boulsevicz Beatrix és Kovács Emese (200 m pillangó), Gyurta Dániel (200 m mell) és a 4x200 méteres férfi gyorsváltó.

Ha a hétfői előfutamban hozza a formáját, akkor a keddi elődöntőben folytathatja 200 m pillangón Cseh László és Kerékjártó Tamás, illetve 200 m vegyesen Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn.

A keddi olimpiai bajnokok:

Torna: férfi csapat

Úszás: férfi 200 m gyors, 100 m hát, női: 100 m hát, 100 m mell

Sportlövészet férfi 50 m sportpisztoly, férfi dupla trap

Műugrás: női torony szinkronugrás

Súlyemelés: női 63 kg, férfi 69 kg

Kajak-kenu szlalom férfi C1, szlalom férfi K1

Birkózás: kötöttfogás 55 kg, kötöttfogás 60 kg

Cselgáncs: női 63 kg, férfi 81 kg

Lovastusa csapat díjugratás, egyéni díjugratás

Férfi kard egyéni