Néhány érem összejöhet szerdán

2008.08.12. 21:35
Cseh 200 pillangón döntős, két kötöttfogású birkózónk is kezd, a cselgáncsos Mészáros Anett nehéz sorsolást kapott. Az ökölvívó Bedák érmes lehet, a kerékpáros Bodrogi fő számában, az időfutamban rajtol hajnalban, párbajtőrös Mincza Ildikó és Szász Emese javíthat a vívók szereplésén.

Az éremmentes napok után az eddigi egyetlen magyar érmes Cseh László megszerezheti a másodikat, mivel - az amerikai Michael Phelps-szel együtt - bejutott a szerdai döntőbe 200 m pillangón, komoly éremeséllyel.

Birkózásban bemutatkoznak a magyarok, a kötöttfogásúak között két olimpiai újonc, Lőrincz Tamás (66 kg) és Bácsi Péter (74 kg) lép szőnyegre. A verseny előtt mindketten magabiztosak voltak, hiszen kijelentették, éremért utaztak Pekingbe.

Nehéz ellenféllel kezd a cselgáncsozó Mészáros Anett. A 70 kg-os súlycsoport világbajnoki bronzérmese az első fordulóban az Európa-bajnoki 5. orosz Julija Kuzinával találkozik, továbbjutása esetén a hazai szurkolók támogatását élvező kínai Vang Csüan jöhet.

Ökölvívásban a 48 kg-ban éremszerzésre is képesnek tartott Bedák Pál lép ringbe, igaz nehéz ellenfelet kapott, hiszen a nyitányon a 2005-ös világbajnokságon bronzérmes kazah Birzsan Zsakipov vár rá. Súlyemelésben az egyetlen magyar induló, a 77 kg-os Baranyai János a B csoportban igyekszik minél jobb eredményt elérni.

Országúti kerékpárban az egyéni időfutamban a világbajnoki második helyezett Bodrogi László áll rajthoz, nem titkoltan éremreményekkel.

Párbajtőrben a negyedik olimpiáján szereplő és korábban csapatban és egyéniben is negyedik hellyel rendelkező Mincza Ildikó, illetve az újonc, de a világranglistán elől található Szász Emese próbálkozhat azzal, ami eddig magyar vívónak nem sikerült Pekingben, érmet nyerni. A 16 közé kerülésért verhető riválisok, hongkongi, illetve algériai vívóval kezdenek.

A női kézilabdatorna harmadik fordulójában a magyarok Németországgal találkoznak. A második körben Hajdu János csapata az utolsó pillanatokban mentett pontot Brazília ellen, a németek tíz góllal kikaptak a Koreai Köztársaságtól. A szerdai mérkőzés győztese nagy lépést tehet a negyeddöntőbe jutáshoz.

A női vízilabdatorna második fordulójában a magyar együttes Ausztráliával találkozik. Első meccsét mindkét csapat megnyerte, Godova Gábor együttese Hollandiát győzte le 11-9-re, Ausztrália Görögországnál bizonyult jobbnak 8-6-ra. Szerdán 17 számban avatnak bajnokot.

A szerdai aranyérmesek:

Úszás: női 200 m gyors, női 200 m vegyes, férfi 200 m pillangó, férfi 4x200 gyors

Torna: Női csapat

Kerékpár: női országúti időfutam, férfi országúti időfutam

Műugrás: férfi 3 m szinkron

Sportlövészet: női 25 m sportpisztoly

Súlyemelés: női 69 kg, férfi 77 kg

Birkózás: kötöttfogás, 66 kg, kötöttfogás 74 kg

Cselgáncs: női 70 kg, férfi 90 kg

Vívás: női párbajtőr egyéni, férfi tőr egyéni,