Schmitt: Kolonicsból lehet erőt meríteni

2008.07.18. 16:54
Jövőre Kolonics György Emlékversenyt szeretne rendezni a kedden elhunyt kétszeres olimpiai bajnok kenus egykori főszponzora, a T-Mobile. A vállalat a magyar olimpiai csapat kizárólagosan támogatója Pekingben. Schmitt Pál MOB-elnök szerint a legfontosabb feladat, hogy lelket öntsenek az olimpikonokba.

„Kolo igazi példakép volt, az olimpiai eszme és a fai play megtestesítője, nagy és szeretetre méltó bajnok. Négy olimpiai szerepléssel a háta mögött a szinte páratlan ötödik nekirugaszkodásával csodára készült. A csoda elmaradt, de Kolonics Gyuri pályafutása így is teljes” – mondta Schmitt Pál, a Magyar olimpiai Bizottság elnöke.

Hozzátette, sok bajnoktársát búcsúztatta már, de a játékok előtt néhány héttel, egy fiatal és aktív bajnokot még sohasem.

„A közös bánatból, a tragédiából erőt lehet meríteni, és ez megsokszorozza nemcsak a kajakosok erejét, hanem az egész magyar olimpiai csapatát is” – bizakodott Schmitt.

A MOB gyémántfokozatú főtámogatója, a T-Mobile szakmai és anyagi segítséget is ad ahhoz, hogy jövőre Kolonics György Emlékversenyt szervezzenek, amelyik reményeik szerint olyan szép pályát fut be, mint a kedden elhunyt kétszeres olimpiai bajnok.

A távközlési cég telefonokat adott a MOB-nak, egyúttal valamennyi olimpikon – eddig 169 fős a létszám - memory sticket kap, amelyen minden információ megtalálható a doppingellenes harcról, az ellenőrzésekről és a szabályzatról.