Visszavonult a világbajnok vívó

2009.01.29. 14:16 Módosítva: 2015.05.21. 02:10
A 2007-ben egyéni világbajnoki címet szerző párbajtőröző, Kulcsár Krisztián hivatalosan is bejelentette: nem vív többet.

A kétszeres olimpiai ezüstérmes, csapatban és egyéniben is világbajnok párbajtőröző, Kulcsár Krisztián csütörtökön levélben tudatta egyesületével, a kapitánnyal, a hazai szövetség vezérkarával, hogy befejezi aktív pályafutását.

Egyszer már, az athéni olimpia után visszavonult, utána húsz kilót fogyva visszatért, mert nagyon motiválta az olimpiai bajnoki cím, de ez nem jött össze Pekingben, a csapat csalódást keltve az ötödik lett. 2007-ben érte el legnagyobb sikerét, egyéni világbajnok lett, négy asszót is egy tussal nyert meg.

A vívósporttól a jövőben sem tud és akar elszakadni, a Nemzetközi Vívószövetség december elején választotta be a versenybizottságba, ezzel megkezdte diplomáciai karrierjét.

„Hagyott egy kis űrt bennem a döntés, mert 25 évet töltöttem a vívósportban, edzettem, versenyeztem. Mostantól máshogy lesz, de nem hiszem, hogy meg kell várnom azt az időszakot, amikor teljesen kikopok a sportágból” – mondta a döntésről Kulcsár.

A 37 éves Kulcsár a hazai szövetség elnökségi tagja, az egyik kereskedelmi bank főosztályvezetője.