A 120 kilós Aubéli kiütötte 55 kilós társát

2009.02.06. 11:22 Módosítva: 2015.05.21. 02:01
A kétszeres olimpikon, 120 kilóban vb-bronzérmes Aubéli Ottó az egyik válogatott edzésen megverte társát, az 55 kilós Szabó Czibolya Pétert. Az érintettek nem akarnak beszélni az esetről, a válogatott edzője eddig nem jelentette, mi történt, ezért dühösek rá a szövetségben.

A szabadfogású birkózó-válogatott egyik januári edzésén a 120 kilósak közt olimpiai induló Aubéli Ottó megütötte az 55 kilós Szabó Czibolya Pétert – írta a sporthirado.hu.

A nehézsúlyú Aubéli nem kívánta kommentálni, mi történt, a sértett Szabó nem emlékszik arra, hogy megütötte volna társa, édesanyjának a szakági kapitány, Gulyás István mesélte el a történteket. Szabó agyrázkódással került kórházba, amnéziával is kezelték. A szakember jelenleg a törökországi Ankarában tartózkodik, még nem tudtuk elérni.

A szövetség alelnöke, Maróthy István is csak az újságokból értesült az esetről. „Elképzelni sem tudom, mi történhetett, reggel hívott az elnökünk, Hegedűs Csaba, ő is nálam érdeklődött, de semmit sem tudtam mondani neki, még azt sem, hogy egyáltalán mikor történhetett, ami történt. Kicsit dühös is vagyok, miért nem jelezte nekem ezt Gulyás. Reggel telefonáltam, azt mondták nekem, hogy a két fiú az eset után félórával már kibékült, és hogy állítólag csak férfiasan egymásnak mentek. Egyikükkel sem beszéltem még, várom, hogy Gulyás hétfőn hazatérjen, és majd ő beavat bennünket a részletekbe. Akkor indíthatunk vizsgálatot. Mindenképpen kivizsgáljuk, mi történt, mert megdöbbentő ez az eset” – mondta az Indexnek Maróthy.

Egyik érintett sem kommentálta az ügyet a sportnapilapban, Szabó csak sms-t írt, amelyben tudatta, lezártnak tekinti az ügyet. Aubéli ugyanezt emelte ki.

Zavaros, miért ütött a Pekingben is olimpiai résztvevő Aubéli. „Az egész egy buta félreértés miatt kezdődött. Ottótól kértem tanácsot az ügyben, hogy milyen táplálékkészítőket vegyek. Ő négy terméket ajánlott, és egy olyan üzletet, amely támogatta az ő versenyzését. Én azonban úgy éreztem, hogy ott megpróbáltak átverni néhány ezer forinttal. Később azonban tisztáztuk a dolgot a tulajdonossal és kiderült, hogy csak félreértésről volt szó” – ismertette az előzményeket Szabó a Sporthirado.hu oldalon, amikor még akart beszélni. Azt is hangsúlyozta, hogy feljelentést nem akar tenni.