Bárdosi: Nincs értelme izgulni, bunyózni kell

2009.02.27. 11:49 Módosítva: 2015.05.21. 00:50
A szumóvilágbajnok és olimpiai ezüstérmes birkózó szerint nem dumálni, harcolni kell a szombati budapesti K-1-es gálán. Több magyar versenyző mellett ringbe lép a szakág jelenlegi legjobbja, a fehérorosz Alekszej Ignasov is.

Szombaton a Papp László Sportarénában rendezik meg a jelen egyik legnépszerűbb küzdősportja, a K-1 európai selejtezőjét.

A gála leginkább várt eseménye a szakág jelenlegi legjobbjának tartott fehérorosz Alekszej Ignasov visszatérése lesz. A Vörös Skorpió becenévre hallgató harcos legutóbb éppen Budapesten, 2007. február 25-én a Karacs Attila elleni kiütéses győzelme alkalmával lépett szorítóba a több harcművészeti ágból összegyúrt K-1-ben.

bardosisandor04

Ignasov azóta Új-Zélandra költözött, edzőt váltott és szeretne ismét a legjobbak közé kerülni. Ignasov korábban kipróbálta a bokszot, a karatét, a kick-bokszot, a thai-bokszot és a biatlont is kipróbálta. Szombati ellenfele a bosnyák Dzevad Poturak lesz.

A szombati viadalon kötelek közé lép Bárdosi Sándor is, aki birkózóként olimpiai ezüstérmet, szumósként pedig világbajnoki aranyérmet nyert. Ellenfele a 181 centis és 86 kilós Miroslav Scibran lesz. A horvát alapsportága a thai-boksz, de ismeri a dzsiu-dzsicu és a vale tudo fogásait is.

Az MMA vegyesharcművészeti kategóriában küzdő Bárdosi a szakemberek szerint birkózómúltjának köszönhetően a talajon biztos alapokkal bír, és az elmúlt időben elsajátított kar- és lábfeszítések, valamint a fojtások is egyre jobban mennek neki.

Ha a budapesti rendezvényen – melynek díszvendége a K-1 alapítója, a japán Isii Kazujosi – Bárdosi győz, az komoly esélye van arra, hogy a Japánban rendezett gálákon is szerepeljen.

„Nincs értelme túlizgulni, bunyózni úgy is kell. A ringben mindenki győzni akar, felesleges túl sokat dumálni, ott kell megmutatni, mit tud az ember. A feladatra kell koncentrálni, a szorítóban mindenki az életéért harcol” – mondta Bárdosi.

bardosisandor02

Szintén ringbe lép a románok elsőszámú K-1-es harcosa, Catalin Morosanu is, akit hazájában a legnépszerűbb küzdősportolók között tartanak számon, az egykori rögbijátékos a török Musab Gulsarival mérkőzik.

A budapesti tornán - amelynek győztese a Japán GP-re kvalifikálja magát - Török Dániel, Veres Ádám és Zentai Máté képviseli még a magyar színeket. Rajtuk kívül ringbe lépnek a 70 kilogramm alatti legjobb magyar K-1-esek is.