Senki nem tudja, mi lesz Talmácsival

2009.05.14. 14:26 Módosítva: 2009.05.14. 14:35
Az exvilágbajnok és menedzsmentje szakított a Balatonring istállóval, menedzsere sem tudja, hol folytatja, csapatot keres neki. Helyettesét már megtalálták, ráadásul megkapja az eddig hiányolt tartalékmotort is.

Egyoldalúan felbontotta a 250 köbcentis Balatonring Aprilia csapattal futó szerződését Talmácsi Gábor és menedzsmentje. A hír nagyon váratlan, azt jelenti, a 2007-es 125-ös világbajnok nem indul a hétvégi Francia Nagydíjon, az istállóval soha többé. A Team Balatonrig Le Mans-ban már valószínűleg másik, spanyol pilótát versenyeztet helyette.

A felmondás két oka a tartalékomotor hiánya és Talmácsi médiaügyeinek kisajátítása, amihez a Balatonringnek nem lett volna joga, állítja Stefano Favaro, a magyar motoros menedzsere.

talmacsi01

”2-3 hónapja megy a huzavona a második motor és Gábor médiaképviselete miatt. Jerezre ígérték, hogy lesz még egy gépe, de mégsem lett. Megkérdeztem Gino Borsoi csapatfőnököt, hogy miért nincs, azt mondta, nincs rá pénzük. A szezon előtt nem ezt ígérték” – nyilatkozta az Indexnek Favaro.

Az olasz évek óta segíti Talmácsit, a kommunikációs jogok az ő kezében, Faster nevű cégénél vannak.

”A Fasternek kizárólagos szerződése van Talmácsi Gábor médiamegjelenésére, interjúk, nyilatkozatok, minden kommunikációs dolog beletartozik. A múlt héten a Balatonring ezt önhatalmúlag átvette, amihez nincs joga. A Fasterrel kellene tárgyalniuk, ha meg akarnák szerezni, de ez nem történt meg.”

Favarót egy párizsi reptéren értük utol, útban van a futam helyszínére, de azt nem tudja, hol, mikor folytatja karrierjét Talmácsi.

”Most szállt le a gépem, megyek Le Mans-ba, meglátom, mit tehetek. Egyelőre nem tudom, hol megy majd Gábor. Nincs ötletem, de az a célom, hogy mindenképpen a Moto GP-ben maradjon” – mondta a menedzser.

A második motor már Le Mans-ban van

Mervó József, a Balatonring Teamet szponzoráló és a leendő sávolyi Balatonringet kivitelező Grupo Milton vezérigazgatója a csapattulajdonos, így azt pénzelő Jorge Aspar Martineztől úgy tudja, Talmácsi hiányolt második motorja már Le Mans-ban van.

Állítja, a szerződésnek megfelelően mindent megtettek, szponzorként nem értik, mi történik Talmácsi körül: "Mondvacsinált ügynek tartom, nagyon sajnáljuk Gábort, a következő néhány hét tárgyalásokkal telik majd".

Meggyőződése, nem Talmácsi tehet a kialakult helyzetről, tudomása szerint ilyen még nem volt a gyorsasági motorsport és az Aspar történetében, „jó lenne, ha a versenyzők, a motorok dominálnának, nem a háttérben dolgozó erők”.

Mervó állítja, a csapat, a Balatonring Team mindenképpen megmarad, új versenyzőt, talán spanyolt igazolnak, aki már a hétvégén indulhat Le Mans-ban.