Overdose győzött volna a Haydock Parkban

2009.05.26. 13:30
Az ezerméteres Temple Stakest 64 másodperc feletti idővel nyerték, a veretlen magyar ló ennél sokkal jobbat tud, a futamot krónikus patasérülése miatt hagyta ki.

Szombaton, május 23-án futották a közép-angliai Haydock Parkban a százezer fontos összdíjazású Temple Stakest, az ascoti sprintfutamok legnagyobb előversenyének számító futamot, amelyen az eredeti tervek szerint az eddig veretlen Overdose is indult volna.

Kilenc ló indult az ezerméteres, egyenes, néhány kisebb emelkedővel nehezített versenyen, Overdose távollétében a futam esélyese az eddigi öt futamából négyet megnyerő hároméves Amour Popre volt, írja a PannoniaOverdose.hu. A második helyre a hétéves Borderlescottot, a megismételt párizsi futam harmadikját, a tavalyi Haydock Park-i verseny másodikját várták.

A futamot nyakhosszal Look Busy nyerte Borderlescott előtt, az első három között fél hossz sem volt. Ideje gyenge volt, 1 perc 4 másodperc feletti, holott tavaly 57,1 másodperc volt a győztes idő. Az enyhe lejtőket és emelkedőket is beszámítva Overdose legutóbbi, 54,6-os idejével simán verte volna őket.

A magyar csodaló lett volna a háromnapos meeting sztárja, Kirkland Tellwright pályaigazgató - aki áprilisban a Kincsem Parkban látta Overdose nyolchosszas győzelmét - is többször érdeklődött állapotáról, és meghívta a szeptember első szombatjára tervezett 1200 méteres Group-1-es Sprint Cupra.

Overdose Haydock Park után június elején kétszer Ascotban futott volna, de krónikus patasérülése miatt nevezését mindhárom futamról visszavonták. Július 7-én a newmarketi July Cupon indul, ha felgyógyul addig.