Profik között Eb-5. a 15 éves rodeóbajnok

2009.06.19. 10:30
Élete első külföldi versenyén, Olaszországban Lakatos Dávid mindkét futamon kiülte a bikán a 8 másodpercet, 17 indulóból csak profi rodeósok előzték meg.

Olaszországban, Torino mellett versenyzett június 6-7-én két magyar rodeós: Gombai Péter pont nélkül végzett, a tavalyi magyar bajnok, a rodeósok között Bendegúzként ismert Lakatos Dávid holtversenyben ötödik lett az European Bull Riders-sorozat futamán.

Az Európa-bajnoki profisorozat 2. versenyére tizenheten neveztek, a rendezők automatikusan ugyanennyi bikát hoztak. A dobogón három brazil profi végzett, őket a sportág első kétszeres világbajnoka, a dollármilliomos amrikai Adriano Moraes edzi, a győztes Fransis Pereira 800 eurót nyert.

Kismusztáng
Kismusztáng

Bendegúznak ez volt az első külföldi versenye, a Himnusz felpörgette. Hat versenyző szombaton és vasárnap is kiülte a bikán a 8 másodpercet, ő volt az egyik.

Augusztusban, ha lesz pénz az útra, franciaországi versenyt tervez.

Éjszakai rodeó júliusban Alagon

A magyar bajnokság 2. futama június 13-14-én volt Dánszentmiklóson, Vajda Csaba mindkétszer kiülte a bikát, toronymagasan nyert a lengyel Daniel Kociok és Bendegúz előtt. Összetettben a 15 éves címvédő vezet.
Öt verseny lesz még a szezonban, július 4-5-én Dunakeszin, az alagi lovaspályán az első magyarországi éjszakai rodeó a következő forduló.

Videónk a tavalyi, nagykátai rodeóról: