Magyarországon lesz a jorkyball BL-döntő

2009.07.23. 11:40 Módosítva: 2009.07.23. 11:42

Jövő júniusban Magyarország ad otthont a jorkyball Bajnokok Ligája-döntőnek, a sikeres lebonyolítás pedig felvezetése lehet a 2011-es Európa-bajnokság hazai megrendezésének.

"A júniusi Európa-bajnokságon válogatottunk a házigazda franciák és az olaszok mögött elcsípte a harmadik helyet, a gólkirály pedig Berta György lett - mondta a csütörtöki sajtóbeszélgetésen Nemes Koppány szövetségi elnök. - Klubcsapataink a klubvilágbajnokságon negyedikként és hatodikként, a Bajnokok Ligájában ötödikként és hetedikként zártak, így a sportágban már más szemmel tekintenek a magyarokra."

A BL 32-es főtáblájának mérkőzéseit a labdarúgásban megszokott rendszer szerint rendezik, a jorkyballban viszont a csoportmérkőzéseket és az egyenes kieséses szakaszt három nap alatt bonyolítják le. Újdonság, hogy 2010 júniusában, Magyarországon már nemcsak a férfiak, hanem a nők is összecsapnak.

A jorkyball - kettő a kettő elleni, a futball szabályain alapuló - olyan sportág, amelyet egy tízszer ötméteres, szőnyeggel borított, műanyagpalánkkal körülvett pályán űznek.