Vb-döntőt játszottak a női floorballosok

2009.12.12. 15:27 Módosítva: 2009.12.12. 15:26
A svédországi floorball-világbajnokság B-divíziójában döntőig jutott a magyar női válogatott, de végül az A csoportba nem sikerült feljutnia. A jobbára 20 év körüli játékosokból álló csapat előtt szép jövő áll, esélyes a jövő évi vb-re való kijutásra is.

A mieink a csoportban remek teljesítményt nyújtottak, Kanada és Japán könnyed legyőzése után az Észtország elleni pontszerzéssel már biztos továbbjutónak mondhatták magukat.

A női floorballválogatott szereplése a B divíziós vb-n

Csoportmeccsek:
Magyarország – Japán 8 – 0 (3-0, 3-0, 2-0)

G.: Vértesi (Harmat), Tilk (Jetzin), Szarvas (Harmat), Radácsi, Radácsi (Vértesi), Vágó (Mészáros), Harmat (Vértesi), Mészáros (Acsai)

Magyarország – Kanada 12 – 0 (3-0, 3-0, 6-0)

G.: Vágó (Mészáros), Vágó (Ladányi), Vágó (Ladányi), Radácsi (Mészáros), Harmat (Mészáros), Radácsi (Vértesi), Szarvas (Vértesi), Tilk, Radácsi (Harmat), Vértesi (Radácsi), Vágó, Szarvas (Radácsi)

Magyarország – Észtország 7 – 6 (2-1, 2-1, 3-4)

G.: Radácsi (Bartakovics), Vágó (Ladányi), Radácsi (Vértesi), Radácsi (Szarvas), Radácsi (Bartakovics), Szarvas (Radácsi), Szarvas (Radácsi)

Németország – Magyarország 3 – 1 (2-0, 1-1)

G.: Vágó (Bartakovics)


Elődöntő: Szingapúr – Magyarország 2 – 5 (0-0, 1-3, 1-2)

G.: Vértesi (Harmat), Radácsi (Szarvas), Bartók,  Radácsi (Szarvas), Szarvas


Döntő: Magyarország – Ausztrália 4 – 2 (2-0, 1-1, 1-1)

G.: Radácsi (Bartakovics), Vértesi (Radácsi)

Az utolsó, tétnélküli találkozón a divízió favoritjainak tekintett németek ugyan legyőzték a magyarokat, de bizakodva vártuk az elődöntőt, ahol a nevek alapján gyengébbnek tűnő másik csoportból meglepetésre Szingapúr következett.

Az elődöntőt végig uralta, a végül a kanadai táblázat első helyén végző Radácsi vezérletével biztosan nyerte a csapat. A papírforma alapján a döntőben visszavághattunk volna a németeknek, de nagy meglepetésre az elképesztően menetelő Ausztrália legyőzte őket.

A fináléban nagyot küzdött a magyar csapat, de az óriási fizikai fölényben levő ausztrálok végig vezettek. A magyarok kicsit megijedtek a nagy esélytől, ezért nem tudták legjobbjukat nyújtani, de a kiállítások, és elkerülhető hibák ellenére végig meccsben voltak.

Ausztrália az egygólos előny birtokában nyíltabb játékra váltott, ezzel több teret nyert csapatunk, de az 53. percben a roppant agilisan küzdő Vágó elkerülhető kiállítása után bevitték a 4. találatot, ezzel eldöntve a mérkőzést.

A válogatott

A magyar válogatott átlagéletkora alig éri el a 20 évet, kijelenthető, a jövő csapatának egy szép sikerét láthattuk. Nem csalódás a második hely, előzetesen alighanem bárki aláírta volna, ám egy meglepetéscsapat ellen elvesztett szoros döntő után maradt némi hiányérzet.

A következő esemény a 2011-es, már a futball világbajnoksághoz hasonlóan szerveződő tornára való kvalifikáció lesz, ahova minden esély adott a kijutásra.

Az Indexet a floorball blog képviseletében Jesch Dávid tudósította a világbajnokságról.