Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feladta a Dakart a gázoló német pilóta

2010.01.03. 19:40
A német, svájci páros a szombati első szakaszon csúszott ki az útról, tucatnyi tiltott helyen álló nézőt sodortak el, egy 28 éves asszony belehalt sérüléseibe.

Feladta a Dakar-ralit a szombaton halálos balesetet okozó a német pilóta, írja az argentin Olé a verseny szervezőire hivatkozva.

A Mirco Schultis, Ulrich Leardi német, svájci páros Desert Warrior versenygépével az első szakaszon gázolt a nézők közé, öt szurkolót (köztük egy gyermeket) kórházba kellett vinni, Natalia Sonia Garcia életét nem sikerült megmenteni, belehalt hasi, koponya és medencesérüléseibe.

A 28 éves argentin asszony a szervezők állítása szerint tiltott helyről, egy kerítésnél nézte a versenyt, az útról kicsúszó autó tucatnyi nézőt sodort el, a nyolc sérült egyike Natalia férje, a 24 éves Gabriel Gomez, akinek jobb lába több helyen eltört.

A motorosoknál a francia David Frétigne nyerte a második szakaszt, összetettben honfitársa, az első napon győztes David Casteu vezet.
A Córdoba és La Rioja között lebonyolított 294 km-es mért szakaszon Casteu érte el a második időt és a címvédő spanyol Marc Coma lett a harmadik.

Az autósoknál Nasszer al-Attijah nyert vasárnap, összetettben szintén a katari pilóta vezet. Mögötte a francia Guerlain Chicherit lett a második és a brazil Mauricio Jose Neves a harmadik.

Hétfőn a La Rioja és Fiambalá között közötti 441 km-es, rendkívül kemény, dűnés szakasz jön, 182 km lesz a mért útvonal hossza.

Eredmények, 2. szakasz

autósok:
1. al-Attijah (katari, Volkswagen) 4:01:55 ó
2. Chicherit (francia, BMW) 1:08 perc hátrány
3. Neves (brazil, Volkswagen) 2:01 p h.
összetett:
1. al-Attijah 6:16:39 ó
2. Sainz (spanyol, Volkswagen) 1:19 p h.
3. Peterhansel (francia, BMW) 2:30 p h.
motorosok:
1. Fretigne (francia, Yamaha) 3:59:20
2. Casteu (francia, Sherco) 43 mp h.
3. Coma (spanyol, KTM) 1:08 p h.
összetett:
1. Casteu 5:50:45 ó
2. Coma 37 mp h.
3. Despres (francia, KTM) 2:10 p h.