Természetesen itt lakott Farkas Péter

2010.01.20. 15:46 Módosítva: 2010.01.20. 15:46
Egy spanyol újságíró nyomozott a Valenciában bujkáló bajnok után, de az olimpikont senki nem ismerte fel, az egyik szállótulajdonos azonban hasznot akart húzni a letartóztatott birkózóból. Az Index újságírója a helyszínen járt.

Nagy örömmel jött hozzám egy újságíró a Valencia-Villarreal futballmeccsen, miután megtudta, hogy magyar vagyok. Azt a feladatot kapta a helyi újság szerkesztőjétől, nézzen utána, merre járhatott a városban Farkas Péter. Az olimpiai bajnokot Andorrában fogták el karácsony másnapján, de előtte Valenciában élt, állítólag egy bankautomatából életjáradékához is hozzájutott.

A kolléga egyáltalán nem ismerte Farkas eredményeit, utóéletét sem, a birkózás pláne nem érdekli. Úgy gondolta viszont, hogy Magyarországon nyilván sokkal több részlet ismert az ügyről. Sokat nem tudtam segíteni, nem árulták el, korábban merre járt, csak annyit, testvére, Farkas Károly jogosítványával azonosította magát, a kereséshez ez egy fontos támpont lehet. Az sem biztos, hogy a városban élt a körözött birkózó, a rendőrségi papírokban csak a tartomány szerepel.

A spanyol újságíró, Miguel tört angolsággal elmesélte, körbenézett a szállodákban, senki sem tudott Farkasról, mígnem az egyik kisebb hostel tulajdonosa bólogatott, még a képet sem kellett neki megmutatni.

Farkas Péter Andorrában
Farkas Péter Andorrában

Természetesen tudta kiről van szó, természetesen - egy fotó reményében - megmutatta a szobát is, természetesen még nagyon sokat tudott volna róla mondani, ha megjelenik az újságban a szálló neve.

Pár perc múlva kiderült viszont - miután a vendégkönyvben nem volt a birkózó neve -, csak üzleti érzékből mondta, hogy Farkas nála járt, hátha ezzel reklámot csinál a szállónak, hátha mások is ki akarják venni azt a szobát, amelyikben egy olimpiai bajnok rejtőzött.