A Fiorentinának egyszer kijön a lépés

2010.03.09. 10:52 Módosítva: 2010.03.09. 10:52

Kedd estére két csapat már ott lesz a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Két izgalmas meccs lesz, mindkettő 1-2-ről indul. Mire érdemes fogadni?

1. Arsenal – Porto
Emirates Stadium, London; 2010.03.09, 20:45

A portugálok 2-1-es előnnyel utaznak Londonba, a Premier League harmadik helyezettje nagy favorit a portugál Liga harmadikjával szemben.

Az első meccsen az Arsenal már a 11. percben hátrányba került, a sérült Manuel Almuniát helyettesítő Lukas Fabianski bevédett egy sima beadást, majd Campbell és ő összehozták a másodikat.

A visszatérő Sol Campbell - aki csak William Gallas sérülése miatt kapott lehetőséget - 3 és fél év után lépett pályára BL-meccsen Arsenal-mezben, és akárcsak a párizsi BL döntőn, gólt fejelt.

A portugálok tördelték a játékot, sokszor alattomosan, az Arsenal így is 56%-44%-ra nyerte a labdabirtoklást, és Londonban másfajta bírói felfogás várható.

Almunia azóta felépült, stabilabb kapusteljesítmény várható. Gallas továbbra is sérült, a Vermaelen-Campbell középhátvédpáros kap lehetőséget. Az Arsenal kapitánya, Cesc Fábregas (a PL-t és a BL-t összevetve idén 30 meccsen 17 gól és 15 gólpassz) a hétvégén combizom húzódást szenvedett, le kellett cserélni. Távollétében elképzelhető egy Nasri-Song-Rosicky-Diaby középpálya.

A Porto hullámzó teljesítményt nyújtott a BL meccs óta. Először 5-1-es győzelem a második Braga ellen, majd 3-0-s vereség a negyedik Sportingtól. Legutóbb pedig 2-2-t játszottak az épphogy nem kieső Olhanensével. Állandónak látszik viszont az Arsenal ellen is győztes gólt szerző Radamel Falcao formája: a fenti 3 meccsen 3 gólt szerzett, így a bajnokságot és a BL-t egybevetve 27 meccsen már 21 gólnál jár.

A Portóból ő számít a legesélyesebbnek a gólszerzésre, kilencszeres kifizetéssel jár, ha övé az első találat. Falcao a harmadik legtöbbet kapura lövő játékos a BL-ben; ebben a mutatóban a Porto első helyen áll.

Az Arsenalnál a hétvégén is eredményes Arsavin, vagy a lassan magára találó Walcott lehet nyerő ember. Utóbbi gólszerzése, egy továbbjutást érő, 1-0-s Arsenal sikerrel együtt 34-szeres kifizetéssel jár. Wenger alatt már jó ideje nem zsánere a londoniaknak az 1-0, és a BL-visszavágók egyébként is nyíltabb játékot szoktak hozni. 3,1-es szorzóval fizet a 3.5 gól fölötti termés.

2. Fiorentina – Bayern München
Stadio Artemio Franchi, Firenze; 2010.03.09, 20:45

Közel azonosak az oddsok a két csapat továbbjutására, a bajorok edzője, Louis van Gaal szerint gladiátorharc várható, és nem elképzelhetetlen, hogy tizenegyesekkel mennek tovább. Már az is nagy érdem, hogy előnnyel utazhatnak Olaszországba, mert Övrebö játékvezető egy hatalmas lest nézett el az első meccsen, korábban pedig még Gobbit is kiállította.

A Bayern sikersorozata megtorpant (a Bundesligában 3 meccsen 3 gól, 2 döntetlen és 1 győzelem), ám a többieknek még ennyire sem megy, így élre tudtak állni. Legutóbb a tizenharmadik Köln otthonában játszottak 1-1-et.

A Fiorentina 4 Serie A-meccsen csak 4 pontot szerzett, két 2-1-es vereséget is szenvedtek hazai pályán. Két hete a Milantól kaptak ki, legutóbb pedig a Juventustól (a Bayern éppen úgy jutott tovább a csoportkörből, hogy a Juve otthonában tudott nyerni, 4-1-re).

A világbajnok csatár, Alberto Gilardino 6 meccsen 3 gólnál jár idén a sorozatban. 7,5-szeres szorzóval fizet, ha ő szerzi az első gólt; a másik oldalon ugyanez a szorzó áll Robben, Olic és Gomez neve mellett is.

Természetesen arra is lehet fogadást kötni, hogy ki jut tovább – nos, ebben az esetben a papírforma is viszonylag jól fizet: 1,333-as kifizetéssel jár a németek továbbjutása, háromszoros az olaszoké.