Vízbe zuhant a brazil Air Race-pilóta

2010.04.15. 13:04
Balesetet szenvedett a perthi verseny csütörtöki edzésén, és kisebb sérülésekkel kórházba szállították Adilson Kindlemannt, a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnoki sorozat brazil versenyzőjét.

A vb első dél-amerikai pilótája, Adilson Kindlemann manőver közben túl alacsonyan repült, fordulásnál gépé megbicsaklott, majd az ausztrál Swan-folyóba esett. Valójában szándékosan tette pontosan a hasával a vízbe a gépet, mert már látta, hogy gond lesz. Megúszta, gyorsan kimentették, jól van, nem történt komolyabb baja.

"A videó alapján elképzelhető, hogy a gép motorjával volt gond, majd az utolsó bal kanyarnál teljesen elfogyott az erő. A másik lehetőség, hogy túl élesen vette a kanyart, és megszűnt a légáramlat a farok körül. Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy direkt tette le a gépet" - mondta az Indexnek Vajta Balázs KLM-pilóta, vagyis valójában kényszerleszállás volt.

A 37 éves brazil rutinos induló, egy légitársaságnál 11 ezer órát repült, ami még fontosabb, hogy akrobatikus műrepüléssel már 1200 órát töltött a levegőben. Az abu-dzabi szezonnyitón a 14. helyen végzett.

A világbajnoki sorozat második futamát szombaton és vasárnap rendezik Perthben. Az első versenyen a brit Paul Bonhomme győzött, Besenyei Péter harmadik lett.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport