Garros: Nadal el sem fárad Melzer ellen

2010.06.04. 09:54

A 24. születésnapját szerdán betöltő Rafael Nadal salakon húsz meccset nyert zsinórban, a menetelése alatt két szettet veszített.

A római és a madridi tornán az elődöntőben veszített játszmát – előtte Monte Carlóban átgyalogolt a mezőnyön -, a spanyol Almagrónak és a lett Gulbisnak sikerült átmenetileg szorossá tennie a meccset.

A Jürgen Melzer elleni elődöntőben - azt súgja valami - nem fog szettet bukni. Az osztrák 0-2-ről állt fel a szerb Novak Djokovics ellen a negyeddöntőben, de azzal ki is játszotta magát, nem lesz ereje arra, hogy megnehezítse a világelsőségre pályázó Nadalt. Kétszer már játszottak, kétszer kapott ki Melzer, négy gémet tudott nyerni mindkétszer.

Mivel Nadal győzelme jelképes összeget fizet, a hogyan kérdésen van a hangsúly. Ha három sima szett lesz, nem kérdés, hogy 29 gémet nem fognak játszani. Ez 1,83-as szorzóval fizet. Ha felette lesz, ugyanennyi a nyeremény. Ha az első gémben négy játékot nyerni tudna Melzer, dupla a nyerés, ha 6:3-mal viszi a gémet Nadal, akkor 3,8-szoros az odds.

A másik elődöntő vélhetően sokkal nagyobb izgalmakat hoz, mert a cseh Tomas Berdych imponálóan játszott eddig, Robin Söderling ellen így is esélytelennek látszik a szorzók alapján. A svéd Roger Federert búcsúztatta, és győzelme 1,4-szeres pénzt ér, veresége ugyanakkor 2,75-öst. Akár ötjátszmás is lehet a meccs, érdemes arra játszani, 3,6-szoros a nyeremény. Eddig hétszer játszottak egymással, de csak egyszer salakon, azt Berdych nyerte, a harmadik szettben nullára.

A cseh óriás kiválóan üt, eddig mentálisan meginghatatlan volt, és Mats Wilander úgy tartja, nemcsak a döntőbe jutásra áll készen, a végső sikerre is.