9 holland pont, és lebőgnek a dánok

2010.06.09. 17:51

Nem is kerülhetett volna jobb helyre Hollandia az E-csoportnál a világbajnokságon, Japánt, Dániát, Kamerunt is lefocizzák, elég csak a gyorsaságukat használniuk.

Hollandia a legutóbbi Európa-bajnokságon mindhárom csoportmeccsét megnyerte, a legutóbbi vb-n sem veszített a csoportban. Most is legalább hét pontot szerezni fognak, és csoportelsők lesznek, még akkor is, ha Arjen Robben saját hülyeségének köszönheti, hogy a nyitómeccsen nem lehet ott.

A dánokat így is verniük kell nyitásként, részint mert Dánia a selejtezőben jobb volt, mint mostanában. Hét pontnál 3,4-szeres, kilencnél 3,6 a szorzó. Ha a két megjelölt pontszámot legalább hat góllal érik el, több mint kétszeres a kifizetés. A csoportelsőség másfélszeres pénzzel jár. Kötésben mindez már egy kisebb vagyon.

Utána már nem árt vigyázni a hollandokkal, mert ki szoktak merülni, de a negyeddöntőt ezúttal is simán elérhetik.

Akkor már szembetűnő lesz a védelem öregsége, lassúsága. Ooijer és van Bronckhorst ugyanis már 36 felett van. A csoportmeccseken is gólokat kapnak, de a csatárok majd lőnek is.

Ebben a csoportban csak az a kérdés, lesznek-e olyan jók a dánok, hogy továbbjussanak. Azt gondoljuk, Dánia elvérzik. Kamerun második helyének oddsa 3,2.

Úgy érezzük, ha a dánok nem vigyáznak, még a negyedik helyen is kiköthetnek, több mint négyszeres pénz a bátor tipp. Ezt arra alapozzuk, a két helyszíni edzőmeccsen még csak gólt sem lőttek, pedig Ausztrália és a hazai csapat volt az ellenfél. Nem úgy tűnik, mintha tartogatnák erejüket, bár a visszatérő Bendtner belelendülhet. Tőle lehet gólokat várni, vagy Tomassontól, aki már elég öreg.

Japán meglepetést okozhat, az angolok ellen is jól játszottak, bár a védők nagyon gólerősek a saját kapujuknál. (2-1-re nyertek az angolok.) Abban azonban lehet bízni, minden rossz összejött a két öngóllal. De a továbbjutás még így is távoli.