Hányan siratják a kieső C. Ronaldót?

2010.06.10. 16:36

Titkos esélyesek már a csoportkörben is búcsúzni szoktak: bevállaljuk, Portugália követi ezt a hagyományt.

A világbajnoki G-csoportban egy kérdést gyorsan rendezzünk le: Észak-Korea nem szerez pontot. Nem árt rájuk figyelni, mert a futballt teljesen másként értelmezik, mint bárhol a világban, előfordulhat, hogy öt védővel állnak ki például a brazilok ellen, lesz négy középpályásuk, és egy csatáruk. Ha találnak egy gólt a három meccsen, 2,9-szeres a pénzt kereshetünk velük, ha nem, akkor is csak árnyalattal kevesebbet.

A brazilok elleni első meccsen valószínűleg jól fogják tartani magukat, és csak szűken kapnak ki. A klíma ezen a meccsen az előrejelzések szerint mellettük lesz, mert három fok várható Johannesburgban aznap estére.

A braziloknak megszavaztunk kilenc pontot – 3,1-szeres a nyeremény -, megmutatják az erejüket az első meccstől, aztán lehet, hogy emiatt fulladnak majd ki a végére, mert annyira nem átütőek, de ennyire ne szaladjunk előre.

Brazília Elefántcsontparttal jut tovább – két és félszeres nyereményt jelent ez a kombináció -, hacsak Cristiano Ronaldo valami olyat nem mutat, amitől hasra kell esni. A portugál válogatottból eddig Carlos Quieroz messze nem tudta kihozni azt, ami benne van, miért éppen a világbajnokság lenne a kivétel?

Didier Drogba könyöke persze megakadályozhatja a portugálok kiesését, hiszen a leggólerősebb elefántcsontparti, ha netán rásérül, ráesik törött karjára, biztosan nem tud játszani. Még most sem tudni, Portugália ellen ott lesz-e a pályán jövő kedden, de ismerve ambícióit, megkockáztatjuk: igen.

Ha Brazília kilenc pontos, KNDK nulla, és még döntetlenezik egymással a másik kettő, könnyű kikövetkeztetni, hogy Portugália és Elefántcsontpart is négy pontos lesz. Előbbinél ez 3,75, utóbbinál 3,6-szoros pénzt érhet. Természetesen a gólkülönbség határoz majd sorsukról, ki folytathatja, és ki nem.

Brazília egyébként az oddsok alapján a második számú favorit, csak Spanyolország előzi meg őket. Végső győzelme több mint ötszörös pénzt hoz, a spanyolok kicsivel alatta maradnak. (4,75)

A csoportelsőség azért is létfontosságú mindkét együttesnek, hiszen ha netán valamelyik második, már a legjobb tizenhatban összefutnának. Ha ellenben első helyen mennek tovább, csak a döntőben játszhatnak.

Ha a braziloknak lesz egy szenvedős meccsük, és csak egyet lőnek, akkor valószínűleg nem lőnek hét gólt. 5-6 gólnál 3,1-szeres a kifizetés. Bátor, de nem alkalmatlan tipp.

A portugálok eredményessége nagyban függ Ronaldo formájától, de a páronkénti összevetésekből rosszabbul jön ki, ha Messihez, Torreshez vagy Rooneyhoz hasonlítjuk. Ha Ronaldo több gólt lőne a felsoroltaknál, a tét több mint kétszeresét hozza.

Ha Portugália nem éri el a tizenhatot, 2,4-szeres a nyeremény.